Ľubomír Hudačko Kultúra

Muž, ktorý nášmu mestu robí skvelé meno: Čo povedal Ivan Tásler po čerstvom zisku prestížnej ceny?

SOZA udeľovala hudobníkom ceny a úspech mal aj Prešov. Líder IMT Smile Ivan Tásler sa totiž stal skladateľom najhranejších hudobných diel za rok 2014. A podľa jeho slov je to zodpovednosť, že po tých rokoch ešte kapela ľudí stále neprestala baviť. Vďačný bol aj za vieru v jeho kumšt.

Ilustračný obrázok k článku Muž, ktorý nášmu mestu robí skvelé meno: Čo povedal Ivan Tásler po čerstvom zisku prestížnej ceny?
Zdroj: Dnes24.sk

Vedeli by ste si predstaviť slovenskú hudobnú scénu bez hitov Prešovčana Ivana Táslera? Okrem chytľavých skladieb v kapele IMT Smile totiž v minulosti zložil zásadné pesničky aj pre Janu Kirschner či Richarda Müllera. A za rok 2014 teraz získal prestížne ocenenie SOZA za najhranejšie hudobné diela, pričom konkurencii porazil esá ako Miro Žbirka či Vašo Patejdl.

Tásler: Kapela ešte neprestala ľudí baviť

Slovenský ochranný zväz autorský odovzdával ceny slovenským hudobným autorom. Počas galaprogramu boli zastúpené takmer všetky hudobné žánre, umelci si postupne prichádzali po bronzovú plastiku Eurydiky od Jany Brisudovej. A úspechu sa dočal aj Prešovčan Ivan Tásler, ktorý sa stal skladateľom najhranejších hudobných diel za rok 2014.

„Toto ocenenie si veľmi vážim. Ďakujem všetkým, ktorí ma majú radi, ktorí veria v môj kumšt a idú so mnou po tejto ceste. Obdobie, ktoré zažívam teraz v kapele považujem za mimoriadne priaznivé. Darí sa nám realizovať plány, darí sa nám ich robiť vo veľkom štýle. Je to aj veľká zodpovednosť, že po tých rokoch, čo kapela existuje ešte stále neprestala ľudí baviť,“ povedal Ivan Tásler.

Atmosféra podľa riaditeľa úžasná

Slovenský ochranný zväz autorský odovzdal 10 cien v dvoch kategóriách. Štatistické ceny sú objektívne, až exaktné. Vychádzajú zo štatistík o vysielaní a verejných predvedeniach hudobných diel na území Slovenska. O honorárnych oceneniach, s prihliadnutím na štatistické ukazovatele rozhodol 18-členný výbor SOZA.

„Atmosféra bola úžasná. Podarilo sa nám to, čo sme mali v dramaturgickom zámere. Predstaviť rôzne žánre, aj medzi sebou kontrastné z domácej tvorby, ktorú SOZA registruje v celej jej šírke. Mnohí hostia sa vyjadrili, že hoci k niektorým žánrom z programovej skladby večera obyčajne neinklinujú, práve tie ich napokon počas galavečera najviac oslovili,“ uviedol riaditeľ SOZA Anton Popovič.

Môže vás zaujímať:

Nominácie hudobníkov na prestížne ocenenia za minulý rok: Je medzi nimi aj Prešovčan Ivan Tásler!

Prešovská kapela Komajota nabrala odvahu a išla do toho: Toto ešte nepredviedla žiadna iná skupina v SR!

Prešovčanka Katka Knechtová vydáva nový album: Bonusom na ňom je film a odkazuje, že prežijú len milenci

foto: René Miko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM