Ľubomír Hudačko Kultúra

Prešovská kapela Komajota nabrala odvahu a išla do toho: Toto ešte nepredviedla žiadna iná skupina v SR!

Mnohými obľúbená prešovská kapela Komajota jednoznačne upútala pozornosť. A to svojím naozaj zaujímavým nápadom. Jej člen, Martin Husovský otvorene priznáva - bol to adrenalín!

Ilustračný obrázok k článku Prešovská kapela Komajota nabrala odvahu a išla do toho: Toto ešte nepredviedla žiadna iná skupina v SR!
Zdroj: Dnes24.sk

Kapela Komajota, ktorá nedávno ohlásila vydanie nového albumu Druhé Slnko, prekvapila živým vysielaním a to z nahrávacieho štúdia. Pre fanúšikov totiž pripravila netradičnú formu podporenia novej dosky a hrala aj na želanie. Čo do komentárov k prenosu ich fanúšikovia uviedli, to kapela zahrala. Poldruha hodiny trvajúcu reláciu si muzikanti sami moderovali, komunikovali online so svojimi fanúšikmi a hrali upravené pesničky na syntetizátoroch. Niečo podobné tu ešte nebolo.

Bol to adrenalín

Songy si od nich žiadali samotní diskutéri na sociálnych sieťach. Tento improvizovaný live stream poňala trojica muzikantov Martin Husovský, Stano Čorej a Mišo Kráľ v odľahčenom štýle. Spomínali aj na začiatky a momenty zo svojej hudobnej kariéry. Ako prvá slovenská kapela vôbec takýmto nápadom podporila vydanie svojho nového albumu.

„Bol to adrealín a veľká zábava. Prvýkrát som bol moderátorom aj účinkujúcim zároveň. Nemyslím si, že je dnes problém spraviť vysielanie na internete a to chceme ľuďom a kapelám ukázať. Všetko sa bude uberať touto cestou. Stačí sa pripojiť na náš stream a my prídeme do vašej obývačky. Bolo to fajn a radi si to zopakujeme,“ pochvaľuje si vysielanie Martin Husovský.

Komajota oslavuje 10 rokov

Hlavnou témou bolo vydanie albumu Druhé Slnko a výročie desiatich rokov od založenia Komajoty. Kapelu hlavne tešia pozitívne reakcie na túto aktivitu. „Páči sa mi takáto interakcia v zmysle toho, že nám napíše fanúšik, aby sme mu zahrali Dve muchy. Nájde si čas, sleduje vysielanie, napíše komentár, dá páčik a to ťa poteší. Je to intimita internetu, ktorú radi zdieľame s našimi fanúšikmi,“ dodáva líder Komajoty.

Kapela vníma Druhé Slnko tiež ako malú oslavu nového, obohateného prístupu a myslenia. Takisto je akousi bodkou za poslednými piatimi rokmi kontinuálnej práce, kedy vyšli single podporené videoklipmi, internetovou a mediálnou prezentáciou.

Čítajte tiež:

Prešovčan Dávid je vášnivým zberateľom elpéčiek a priznáva: Niektorí mladí ani nevedia, čo to je platňa!

Informácie redakcii poskytol PR manažér Edo Kopček, foto: Peter Janus

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM