Ľubomír Hudačko Kultúra

Prešovčanka Katka Knechtová vydáva nový album: Bonusom na ňom je film a odkazuje, že prežijú len milenci

Katarína Knechtová prichádza s novým albumom, ktorý vznikal 3 roky. Volá sa Prežijú len milenci a je celkom iný ako všetky predošlé. Nový album obsahuje 10 piesní, vo veľkom zaujme takisto aj jeho vizuálna stránka. Ako bonus aj na ňom nájdete aj film.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčanka Katka Knechtová vydáva nový album: Bonusom na ňom je film a odkazuje, že prežijú len milenci
Zdroj: Dnes24.sk

Autorkou hudby je výlučne Katka, s textami jej pomohli Martin Fefe Žúži zo skupiny Hex, Rasťo Kopina z Nocadeň, textár Vlado Krausz a poetka Silvia Kaščáková. Album je výnimočný i vizuálom z dielne fotografa Jakuba Gulyasa.

Album je mimoriadne pestrý

Na vzniku albumu Prežijú len milenci sa podieľali šiesti producenti, vrátane Christiana Eignera z Depeche Mode. Album vznikal 3 roky a je mimoriadne pestrý. Obsahuje 10 piesní a ako bonus krátkometrážny film Zem je guľatá. Fanúšikovia na albume nájdu úspešné single Motýľ Hlavolam, Naveky, či Isabel, ale aj pieseň Kým budem nemá, v ktorej hosťuje hudobník Peter Bič. Hrá na akustiku a dobro.

„Predchádzajúci album Tajomstvá, na ktorom som robila s Christianom Eignerom, nastavil latku tak vysoko, že som ju nemohla a ani nechcela podliezť. Môj základný cieľ bol vrátiť sa do polohy pesničkárky. Chcem vyvolať emóciu a preniesť ju na poslucháčov. V tom mi muzika dáva najväčší zmysel. Povedala som si, že sa nebudem v ničom brzdiť. Že nechcem, aby album znel v jednotnej línii. A že chcem robiť výlučne s ľuďmi, ktorí by tomu mohli rozumieť. S Christianom bola tentokrát spolupráca ešte lepšia, nádherná, priateľská,“ vysvetľuje Katka.

Zaujme aj vizuálna stránka albumu

Na produkcii albumu sa podieľali Vlado Randy Gnepa, Peter Ďuďo Dudák, Martin Šrámek a Andrej Hruška, Niko StÖßl a Christian Eigner zo skupiny Depeche Mode. Niektoré skladby si produkovala Katka sama. Je to doteraz najpestrejší album talentovanej hudobníčky.

„Album je členitý, hudobne a žánrovo rôznorodý. Súvisí to s mojim hudobným vývojom a projektami, ktoré som za posledné tri roky absolvovala. Po samploch a tvrdej štúdiovej práci na albume Tajomstvá, som s kapelou absolvovala akustické turné a následne turné s Cigánskymi Diablami. Čiže spolupráce, ktoré boli protipólom k tomuto modernému zvuku a návratom k akustickým nástrojom. Práve to bolo pre mňa inšpiráciou, pretože som chcela mať na albume obsiahnuté obe tieto polohy," dodala.

Ako dodala, na vizuálnej stránke albumu, cez fotografie, teaser až k albumu spolupracovala s Jakubom Gulyasom. Pre oboch to bola výzva. "Chcela som vytvoriť prienik medzi hudobnou a vizuálnou stránkou, vytvoriť niečo nové a výtvarne zaujímavé, v polohe, v akej ma fanúšikovia ešte nevideli,“ uzavrela Knechtová. Speváčka album predstaví na jarnom Prežijú len milenci tour 2016 a počas neho zavíta 24.3. 2016 aj do prešovského PKO.

Informácie redakcii poskytla Nora Krchňáková

Môže vás zaujímať:

Prešovská kapela Komajota nabrala odvahu a išla do toho: Toto ešte nepredviedla žiadna iná skupina v SR!

foto: Jakub Gulyas

Nový album Katky Knechtovej: Pozrite si k nemu teaser
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM