Ľubomír Hudačko Rôzne

Prvý veľký deň D majú za sebou: Študentov na prešovskej priemyslovke počas imatrikulácie potrápili záludné úlohy! FOTO

Imatrikulácia na školách prináša zábavu, uvoľnenie a hlavne prijatie nováčikov medzi plnohodnotných študentov. Aj na prešovskej elektrotechnickej priemyslovke sa tak študenti potrápili so záludnými úlohami a v školskej kapele zahral dokonca aj vyučujíci...

Ilustračný obrázok k článku Prvý veľký deň D majú za sebou: Študentov na prešovskej priemyslovke počas imatrikulácie potrápili záludné úlohy! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Je už tradíciou, že spoločne s Dňom študentstva a Dňom otvorených dverí na prešovskej Elektrotechnickej priemyslovke prebieha imatrikulácia žiakov 1. ročníka. Táto študentská slávnosť, pri ktorej sú žiaci 1. ročníka prijímaní medzi žiakov strednej školy je pre nich prvý krok do života dospelých. Čakajú ich 4 roky tvrdej práce a ustavičného boja medzi tým, čo by chceli a medzi tým, čo budú musieť.

Zahrala aj školská kapela s učiteľom

Preto im Žiacka školská rada spolu s hudobnou skupinou učiteľa Vargovčíka – SpeshFloyd prvé kroky na škole spríjemnili slávnostnou imatrikuláciou. Riaditeľ školy Slavomir Kožár slávnostným príhovorom otvoril akt imatrikulácie a predsedovia tried 4. ročníka si pre každý odbor na škole pripravili úlohy pre náhodne vybrané dvojice žiakov.

„A tak sa napríklad musel vylúhovať čaj v sťažených podmienkach, keď študenti mali v pohároch pridanú malú lyžičku soli po dobu 30 sekúnd a následne ho spoločne museli vypiť. To všetko museli stihnúť do 1 minúty. V časovom limite 5 sekúnd mali úlohu aj vybrané dievčatá zo všetkých tried, ktoré mali pre zmenu zjesť lentilky na svojom spolužiakovi bez pomoci rúk, teda jedine ústami,“ uviedla Vladimíra Pastirová, koordinátorka ŽŠR.

Za nesplnenú úlohu prišiel trest

Študenti sa zapotili aj pri vedomostnej úlohe. Mali zvládnuť kvíz a v ňom odpovedať na veľmi problémové a humorné otázky. Úlohy sa zvládali v príjemnej atmosfére a za povzbudenia ostatných žiakov a triednych učiteľov. Za nesplnenú úlohu museli žiaci urobiť 10 drepov ako trest a za splnenie úlohy boli žiaci odmenení cukríkom či čokoládovým eurom. Prváci si následne vypočuli Desatoro školy a následne svojou prísahou zložili slávnostný sľub. Týmto Žiacka školská rada prvákov prijala do radov žiakov školy v Prešove.

„Záver sa niesol hudobnou časťou skupiny SpeshFloyd, pričom predsedovia tried 4. ročníka odovzdali imatrikulačné listy triednym učiteľom a stali sa tak neoddeliteľnou časťou a súčasťou najlepšej školy,“ dodala Pastirová. Po skončení na všetkých čakalo divadelné predstavenie na veľkej scéne DJZ Jana z Arku, ktoré zorganizovala ŽŠR pre všetkých žiakov a pedagógov školy.

Môže vás zaujímať:

Prešovská škola sa môže pochváliť niečím, čo každá ani zďaleka nie: Má vlastnú kapelu a hrá v nej aj učiteľ!

Toto je paráda: Prešovskej strednej škole sa podarilo niečo, čo žiadnej inej na svete!

Je prísny, ale proste frajer: Toto je najobľúbenejší učiteľ prešovskej elektrotechnickej priemyslovky!

Riaditeľ prešovskej školy po unikátnom úspechu: Nevedel som, že sme jediní na svete!

Zoznámte sa s Poppym: V prešovskej škole si vytvorili vlastného humanoidného robota!

Obľúbený učiteľ Varga na svoj prvý deň v škole nezabudne: Žiaci sa smiali, učiteľka hanbila!

Žiaci si ho zvolili za svojho naj, porozprával nám veľa zaujímavého: Rozhovor s obľúbeným prešovským učiteľom

Prešovská škola si zaslúži kompliment ako svet: Prvé miesto v rebríčku najlepších škôl!

foto: spše

Imatrikulácia študentov: Na prešovskej priemyslovke aj záludné úlohy!
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM