Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovská škola sa môže pochváliť niečím, čo každá ani zďaleka nie: Má vlastnú kapelu a hrá v nej aj učiteľ!

Prešovská škola sa môže popýšiť niečím, čo na mnohých iných nenájdete. Má totiž vlastnú hudobnú kapelu a jej členom je dokonca aj samotný učiteľ. No a toho v akcii spolu s ostatnými členmi skupiny budú môcť žiaci i jeho kolegovia vidieť v akcii už onedlho.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská škola sa môže pochváliť niečím, čo každá ani zďaleka nie: Má vlastnú kapelu a hrá v nej aj učiteľ!
Zdroj: TASR

Prešovská elektrotechnická priemyslovka má vlastnú kapelu. Pôsobí v nej aj učiteľ školy. Skupina sa najbližšie predvedie na slávnostnej imatrikulácii. Tá je na škole už tradíciou a prebieha tam spoločne s Dňom študentstva a Dňom otvorených dverí. Počas nej sa žiaci stávajú jej oficiálnou súčasťou, prváci sa budú mať na čo tešiť aj v rámci humorne ladených úloh.

Učiteľ zahrá v školskej kapele

„Tento rok sa imatrikulácia bude konať 2. decembra o 08:00 v telocvični školy. Žiaci 1. ročníka sú prijímaní medzi žiakov strednej školy, je to pre nich prvý krok do života dospelých. Čakajú ich 4 roky tvrdej práce a ustavičného boja medzi tým, čo by chceli a medzi tým, čo budú musieť. Preto im Žiacka školská rada prvé kroky na škole spríjemní slávnostnou imatrikuláciou,“ povedala pre náš web vyučujúca a zároveň koordinátorka ŽŠR Vladimíra Pastirová.

Ako pokračovala, slávnosť začne príhovorom predsedkyne a podpredsedu ŽSR Tímei Balhovej a Branislava Pavlinského, ktorí imatrikuláciu budú dopĺňať vhodným slovom. A v programe sa všetci môžu tešiť aj na naozajstnú špecialitku. Počas neho totiž zaznie aj pesnička v podaní hudobnej skupiny učiteľa Vargovčíka. Ide o školskú kapelu, ktorá sa hrdí názvom SpeshFloyd. Skupina vznikla v minulom školskom roku.

Úlohy humorne ladené, detaily neprezradili

„Predsedovia tried 4. ročníka si pripravili pre dvojice žiakov zo všetkých tried humorne ladenú úlohu. Za každú triedu budú vybraní 2 žiaci a vždy budú musieť v časovom limite zvládnuť zadanú úlohu. Následne si prváci vypočujú Desatoro SPŠE a svojou prísahou zložia slávnostný sľub. Týmto ŽŠR prvákov prijme do radov žiakov SPŠE v Prešove,“ zakončila Pastirová.

Zaujímalo nás, aké úlohy prvákov budú čakať. Z pochopiteľných dôvodov sme však múdrejší o tieto informácie neboli. „Úlohy sa nemôžu prezradiť. Až po imatrikulácii,“ s úsmevom dodala Pastirová.

Môže vás zaujímať:

Toto je paráda: Prešovskej strednej škole sa podarilo niečo, čo žiadnej inej na svete!

Je prísny, ale proste frajer: Toto je najobľúbenejší učiteľ prešovskej elektrotechnickej priemyslovky!

Riaditeľ prešovskej školy po unikátnom úspechu: Nevedel som, že sme jediní na svete!

Zoznámte sa s Poppym: V prešovskej škole si vytvorili vlastného humanoidného robota!

Obľúbený učiteľ Varga na svoj prvý deň v škole nezabudne: Žiaci sa smiali, učiteľka hanbila!

Žiaci si ho zvolili za svojho naj, porozprával nám veľa zaujímavého: Rozhovor s obľúbeným prešovským učiteľom

Prešovská škola si zaslúži kompliment ako svet: Prvé miesto v rebríčku najlepších škôl!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM