Ľubomír Hudačko Rôzne

Je prísny, ale proste frajer: Toto je najobľúbenejší učiteľ prešovskej elektrotechnickej priemyslovky!

Učitelia sú obvykle tí, ktorí rozdávajú hodnotenia. Tentoraz sa karta obrátila. Ako hodnotia študenti prešovskej elektrotechnickej priemyslovky svojich učiteľov, sme zisťovali priamo v chodbách školy. Kto si získal najväčšie sympatie študentov?

Ilustračný obrázok k článku Je prísny, ale proste frajer: Toto je najobľúbenejší učiteľ prešovskej elektrotechnickej priemyslovky!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Na otázku, koho z vyučujúcich majú najradšej, odpovedali študenti Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Prešove. Ich odpovede boli rôznorodé a padli viaceré mená. Napriek tomu sa našlo aj miesto pre víťaza.

Dvaja bodovali plece popri pleci

Top učiteľ u študenta Patrika je Vladimír Hudáček, tento pedagóg dostal hlas v našej ankete ako prvý. „K študentom má svojský prístup a je to priateľský a jednoducho fajn,“ povedal nám. Svoj hlas však dostal aj Ľubomír Blichár. Ten podľa mladíka vie naučiť a preto dal hlas práve jemu.

Postupne sa však situácia pri našom zisťovaní vykryštalizovala a plece popri pleci začali bodovať dvaja učitelia. A to Anton Varga, ale zároveň mu na päty šliapal jeho kolega Ján Haluška. U druhého menovaného bodoval priateľský prístup. „Je sympatický a nie je prísny. S ním sa dá porozprávať, takže môj hlas patrí jemu,“ povedal nám František. Spomínaný A. Varga bodoval aj napriek tomu, že ho viacerí študenti označili za prísneho.

Študenti rozhodli

Záujem o našu anketu stúpal a hlasy pribúdali. Svoje miesto u študentov získal aj učiteľ Elektrotechniky Peter Gašparik. Podľa väčšiny oslovených nemá v úmysle nikoho podraziť, ale naopak, pomôcť. Nezaostal takisto ani Jozef Macej, ktorému sa tiež ušiel nejeden hlas. „Jeho vystupovanie je príjemné a preto by si taktiež mal zaslúžiť pozornosť,“ povedal Marek.

Opäť sa však pomyselný súboj učiteľov následne strhol na vedúcu vyššie uvedenú dvojicu učiteľov. Obidvaja získavali na rozdiel od ďalších kolegov výrazne viac hlasov. Ján Haluška patril miestami medzi celkového favorita. „Je s ním zábava a vie si študenta získať. Sála z neho pozitívna energia a to sa nám viacerým páči. Vie názor študenta aj vypočuť a to je dobré,“ hodnotil Jakub so svojimi spolužiakmi.

Víťaz v prvej reakcii: Som prekvapený

Netrvalo však dlho, aby ho Anton Varga nielenže dostihol, ale rovno aj predbehol. Ďalší študenti sa totiž zhodli na jeho mene a tak bolo rozhodnuté. „Aj keď je prísny, je to proste frajer. Vie jednoducho naučiť,“ zhodol sa s ďalšími desiatkami kolegov spomedzi lavíc Šimon. Tesne, ale predsa tak najobľúbenejším učiteľom tejto priemyslovky stal Anton Varga. Ako sme sa dozvedeli, je profesorom elektrotechnického merania.

Jeho prvé dojmy boli pochopiteľne pozitívne: „Som prekvapený. Nemyslím si, že som najobľúbenejší učiteľ. Ani neviem povedať, ako k tomu mohlo dôjsť. Možno som zapôsobil odbornosťou a povedal by som dokonca, že som prísnejší. Aj z iných rokov mám od žiakov spätnú väzbu, že to, čo poviem, tak od žiakov aj ozaj chcem. Je to v takej spravodlivej miere a asi nerobím podrazy,“ uviedol víťaz ankety. Ako dodal, na škole učí už 29. rok a pochádza zo Sabinova.

Čítajte tiež:

Toto je paráda: Prešovskej strednej škole sa podarilo niečo, čo žiadnej inej na svete!

Najobľúbenejší učiteľ prešovského gymnázia v rozhovore: Vyrastá nám nezdravá mládež!

Riaditeľ prešovskej školy po unikátnom úspechu: Nevedel som, že sme jediní na svete!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM