Kultúra

Prešovčanom zo Satin Lead sa dostane pocty: V PKO si zahrajú pred bubeníkom z AC/DC

Prešovským hudobníkom na čele s Ľubom Petruškom sa dostane veľkej pocty. Vystúpenie Phila Rudda v prešovskom PKO totiž obohatí kapela Satin Lead.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčanom zo Satin Lead sa dostane pocty: V PKO si zahrajú pred bubeníkom z AC/DC
Foto: Jana Bujňáková / Zdroj: Dnes24.sk

Legendárny bubeník Phil Rudd z AC/DC zahájil cez víkend celosvetové turné na podporu svojej sólovej nahrávky Head Job, ktorú príde predstaviť aj do Prešova.

Nesnívalo sa mu to

V tunajšom PKO mu bude robiť spoločnosť nielen česká skupina Stroy, ale aj Ľuboslav Petruška so svojími rock´n´rollovými Satin Lead. Takéto koncerty sú o to vzácnejšie pre našich muzikantov, ak sú skutočnými fanúšikmi hlavného headlinera. Presne tak to je aj v prípade gitaristu Petrušku, ktorého môžeme poznať aj z kapely Chiki liki tu a.

„Teším sa na to a je to pre mňa pocta, pretože Phil Rudd je vysoko na prvých priečkách v Top 5 mojich celosvetovo najobľúbenejších bubeníkov. A že sa môže také niečo udiať, o tom by sa mi nesnívalo ešte ani pred takými desiatimi rokmi,“ povedal. Keďže sú miestnosti v PKO pre účinkujúcich navzájom prepojené, je veľká pravdepodobnosť, že sa s Ruddom stretnú aj osobne.

„Je to možné, aj keď stretnúť sa nie je môj plán. Vieme ako to vyzerá pri veľkých produkciách, hoci teraz si nemyslím, že to bude nejaká prehnaná záležitosť. Títo hudobníci, v úvodzovkách hviezdy, sú zvyčajne totálne normálni, obyčajní, skromní ľudia. Ak sa s Philom stretnem, budem rád. Hlavné však je, že ho po rokoch opäť uvidím hrať naživo, pekne zblízka a budem počuť ten zvuk taký, aký naozaj je. Dostať sa k osobnosti jeho rozmerov tak blízko, to sa len tak hocikomu nepodarí.“

Satin Lead - Something
1
Galéria

Keďže je Phil Rudd so svojou sólovou kapelou na turné po kluboch, čím sa tak trochu vracia do začiatkov svojej hudobnej kariéry, vyžiadala si produkcia koncertu pomoc s aparátom od lokálnej kapely.

Poskytnú aparát

Satin Lead tak poskytnú hlavnej hviezde večera basový a gitarový aparát. „Je to rock´n´roll man. Stále som to tak vnímal, lebo jediní potetovaní ľudia v AC/DC boli Phil Rudd a Bon Scott. U nich som si bol vždy istý, že je to naozajstné. Tým zapožičaním aparátu nám to len dokazuje. Byť po tých všetkých skúsenostiach a všetkých veciach, ktoré zažil a videl za celý svoj život v tisícových ha­lách, kde vystupoval s AC/DC, schopný prísť do nejakého Prešova, sadnúť si do PKO pod ten kryštáľový luster a hrať, to je pre mňa naozajstná frajerina. Vyzerá to ako z nejakého snového komiksu,“ dodáva Petruška.

Satin Lead vydali pred rokom päťskladbové EP, ktoré tento rok rozvinuli do dlhohrajúcej platne. Album by mal vyjsť v jeseni a predznamenávať ho bude nový singel, ktorý uverejnia ešte pred letom. Od tohto koncertu si hudobníci sľubujú, že sa ukážu novým fanúšikom, ktorí o nich ešte nepočuli.

redakcii informácie poskytol Edo Kopček, PR manažér koncertu

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM