Správy

Niektoré parkoviská v Prešove mesto spoplatní: Pozrite si, ktorých lokalít sa to týka

Parkovanie v niektorých lokalitách v Prešove bude spoplatnené. Dôvodom sú nadmerne zaťažené komunikácie odstavenými vozidlami. Pozrite si, ktorých lokalít v meste sa to týka.

Ilustračný obrázok k článku Niektoré parkoviská v Prešove mesto spoplatní: Pozrite si, ktorých lokalít sa to týka
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Prešov spoplatní parkovanie na ďalších komunikáciách, ktoré sú nadmerne zaťažené odstavenými vozidlami. Ide o parkovisko na Krátkej ulici pri Dome smútku pri mestskom cintoríne, ďalej spevnenú plochu na Hollého ulici pred vstupom do areálu Fakultnej nemocnice s poliklinikou a komunikáciu na Čapajevovej ulici.

Tam parkujú vodiči, ktorí idú na vyšetrenie na Polikliniku na Levočskej ulici, alebo si niečo potrebujú vybaviť v centre mesta. V rámci novelizácie všeobecne záväzného nariadenia mesta sa k doteraz trom plateným parkovacím zónam (červená, oranžová, zelená) zavádza aj nové – modré pásmo s ekonomicky najnižšou sadzbou 0,20 eur na hodinu. Do modrého pásma poslanci zaradili parkovanie na Krátkej a Hollého ulici. Parkovanie na Čapajevovej ulici je zaradené do zeleného pásma s poplatkom 0,30 eura na hodinu.

Hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová k tomu uviedla, že „k súčasným trom parkovacím zónam pribudne modré pásmo. To zahŕňa parkoviská na dvoch okrajových uliciach mimo centrálnej mestskej zóny v blízko centra mesta, ktoré boli doteraz k dispozícii bezplatne. Tieto časti však boli najviac obsadzované vodičmi, ktorí svoje vozidlá odstavili na celý deň a bránili tým v parkovaní účastníkom pohrebov v prípade Krátkej ulice a klientom nemocnice v prípade ulice Hollého,“ povedala hovorkyňa. Poslanci tým rozšírili platné všeobecne záväzné nariadenie, ktoré nadobudlo účinnosť vo februári 2014.

Môže vás zaujímať:

Rokovanie na zastupiteľstve v Prešove ešte takmer ani nezačalo… A poslanec už po pár minútách navrhol prestávku!

Nepríjemnosti počas rokovania poslancov: Prešovské zastupiteľstvo narušili problémy poslanca aj primátorky!

Turčanová otvorene: Najviac problémov v meste spôsobuje doprava. 3 stavy, ktoré pozná asi každý Prešovčan!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM