Ľubomír Hudačko Rôzne

Jazdili sme kolobežkou po NOVEJ krajnici na Sídlisku III: Na čo si dávať NAJVÄČŠÍ pozor?

Hlavná cesta na Sídlisku III v Prešove sa v uplynulých týždňoch tak trochu zmenila aj na trasu pre cyklistov. Vyskúšali sme, ako sa na nej jazdí.

Ilustračný obrázok k článku Jazdili sme kolobežkou po NOVEJ krajnici na Sídlisku III: Na čo si dávať NAJVÄČŠÍ pozor?
5
Galéria

Cyklisti a kolobežkári „získali“ na Sídlisku III v Prešove novú trasu. Krajnice po oboch stranách od ulíc Vlada Clementisa až po Prostějovskú sa v uplynulých týždňoch zmenili na cyklochodníky.

Po novom je tak cyklistov či kolobežkárov viac vidno, keďže ich trasa je lemovaná výraznou červenou farbou. Niekde sa stráca, niekde už vybledla a inde sa mierne mení na pravý cyklochodník, no inak je po celej dĺžke trasa zmenená z bývalej krajnice Hlavnej cesty.

Pozor na kanály

Vodiči tak musia jazdiť o to viac opatrne, ako doteraz, využívať spätné zrkadlá a dávať pozor, či sa pri odbočovaní nestretávajú s práve idúcimi cyklistami.

My sme trasu po oboch stranách vyskúšali bicyklom aj kolobežkou.

Pri bicykli je to jednoduchšie, máte istotu pevnej cesty, bez špeciálnych prekážok.

Kolobežkári si však musia dávať pozor na kanály, ktoré nie sú vždy úplne v súlade s bezpečnosťou. Na viacerých miestach sú tak prepadnuté, že pri nepozornosti môže dôjsť veľmi jednoducho k pádu kolobežkára a následným zraneniam.

Ukončenie do neznáma

Nevýhodou je, že pri vyhýbaní sa kanálu je v tom momente vodič auta veľmi blízko a môže dôjsť k stretu a kolízii. Cyklista také starosti mať nemusí, je predsa len v tej chvíli bezpečnejším a pevnejším dopravným prostriedkom.

Zaujímavosťou sú aj tzv. ostrovčeky, kde sa cyklista a kolobežkár môže na chvíľu zastaviť.

Mínusom je na Volgogradskej smerom von zo Sídliska III ukončenie trasy do neznáma na klasický chodník. Suma sumarum, pri jazde týmito trasami odporúčame, aby ste boli mimoriadne obozretní, nosili prilbu a na kolobežke jazdili čo najpomalšie.

A ako to na mieste vyzerá si môžete pozrieť vo fotogalérii.

S kolobežkou na Sídlisku III po krajniciach treba jazdiť opatrne
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM