Ľubomír Hudačko Správy

Rokovanie na zastupiteľstve v Prešove ešte takmer ani nezačalo... A poslanec už po pár minútách navrhol prestávku!

Prešovskí poslanci majú na programe posledné rokovanie v roku 2015. Začiatok sa niesol v netradičnom duchu, pretože ešte sa poriadne rokovanie nerozbehlo a už prišiel návrh na prestávku...

Ilustračný obrázok k článku Rokovanie na zastupiteľstve v Prešove ešte takmer ani nezačalo... A poslanec už po pár minútách navrhol prestávku!
Zdroj: YouTube.com

Poslanec Miroslav Benko sa dotkol nedávnej zmeny na radnici. Práve kvôli nej padol jeho netradičný návrh na prestávku len pár minút po začatí rokovania.

„Všetci sme si všimli, že nemáme prednostnu Mestského úradu, poverený nie je nikto. Zákony o obecnom zriadení nám hovorí, ak je zriadená takáto funkcia, tak prednosta má byť prítomný aj na zastupiteľstve. Veď prednosta sa zúčastňuje aj mestskej rady. Podľa mňa je porušený štatút, aj rokovací poriadok aj zákon o obecnom zriadení. Ja by som navrhol 30 minútovú prestávku, aby bol zvolený hoci aj dnes. Podľa mňa by mal sedieť na zastupiteľstve,“ povedal Benko.

Primátorka Andrea Turčanová následne odpovedala na tieto fakty a mala jednoznačné stanovisko. „Neodvolovávala som ho s tým, že mám iný typ na miesto prednostu. Keďže som štatútar mesta, tak môžem úrad riadiť sama. Tak ako to riadia aj v mnohých obciach a mestách,“ vysvetlila stručne primátorka Turčanová. Prestávka tak napokon vyhlásená nebola.

Môže vás zaujímať:

Ľudia v Prešove a celom okolí by mali zbystriť pozornosť: Bacha, nech vám neuniknú tieto voľné fleky

Primátorka Turčanová bilancuje: Tieto momenty počas svojho pôsobenia vo funkcii považujem za najťažšie

Turčanová otvorene: Najviac problémov v meste spôsobuje doprava. 3 stavy, ktoré pozná asi každý Prešovčan!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM