Rôzne

Primátorka Turčanová bilancuje: Tieto momenty počas svojho pôsobenia vo funkcii považujem za najťažšie

Rok vo funkcii dodali primátorke Prešova aj ťažšie chvíle. Podľa jej slov bolo najťažšie vyrovnať sa s hneď dvomi situáciami, no v bilancovaní roka 2015 však vyzdvihla aj novinky, ktoré boli doposiaľ zavedené a potešil aj vznik nových pracovných miest.

Ilustračný obrázok k článku Primátorka Turčanová bilancuje: Tieto momenty počas svojho pôsobenia vo funkcii považujem za najťažšie
Zdroj: Dnes24.sk

Pre prešovskú primátorku Andreu Turčanovú, ktorá nastúpila na tento post presne pred rokom, bolo najťažším vyrovnať sa s tým, že ju rodina takmer vôbec nevidí doma.

Na kritické reakcie si zvykala ťažko

Ťažko si zvykala aj na kritické reakcie na sociálnych sieťach, ktorých používatelia majú potrebu vyjadrovať sa ku všetkému. Ako na hodnotiacej tlačovej besede informovala, pred rokom nastúpila do rozbehnutého vlaku, bolo treba pokračovať v začatých projektoch, vyrovnať sa so vzniknutými problémami, ale tiež začať realizovať vlastnú víziu Prešova.

Podľa jej slov transparentnosť úradu sa začala obsadzovaním ľudí do vedúcich funkcií. „Zaviedli sme transparentné výberové konania, kde bol dôraz kladený na zastúpenie externých odborníkov vo výberových komisiách, rozšírili sme výberové konanie o osobnostné testy a zaviedli sme zverejňovanie zápisníc z výberových konaní na mestskej webstránke,“ uviedla Turčanová. Napriek tomu, že nie so všetkými víťazmi výberových konaní bola spokojná, v tejto forme obsadzovania funkcií mieni pokračovať.

Pochvaľuje si spolupráce s mestami

Primátorka vyzdvihla aktívnejšiu spoluprácu s Úniou miest Slovenska, ZMOS a najmä rozvinutie spolupráce vo výboroch pre regióny v rámci EÚ, kde je stálou náhradníčkou primátora Bratislavy. Pochvaľuje si tiež obnovenie spolupráce s partnerskými mestami, kde sa rozbehli spoločné projekty. „Zaviedli sme Digitálne zastupiteľstvo, zverejňované sú všetky materiály na rokovanie. Začali sme s prípravou strategických dokumentov, ako sú plán rozvoja mesta, zmeny a doplnky územného plánu, stratégia pre udržateľný mestský rozvoj a generel dopravy,“ zhrnula Turčanová úspechy úradu.

Mestu sa darí aj v oblasti zamestnanosti, vznikne 300 nových pracovných miest. V tomto roku radnica predala v priemyselnom parku v Záborskom pozemky pre spoločnosti Draka Comteq a Leyard, k rozšíreniu výroby dochádza aj v už etablovanej spoločnosti Honeywell. Mesto plánuje v budúcom roku nové investičné akcie, ktoré prispejú k jeho rozvoju.

Môže vás zaujímať:

Primátorka Turčanová na mikulášskej nádielke v Prešove: Odhalila, ako rafinovane to mala na svoje deti vymyslené!

Turčanová otvorene: Najviac problémov v meste spôsobuje doprava. 3 stavy, ktoré pozná asi každý Prešovčan!

Už vám padli do očí? Na trhoch v Prešove môžete navštíviť najžiarivejší i najštipľavej­ší stánok

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM