Správy

Turčanová otvorene: Najviac problémov v meste spôsobuje doprava. 3 stavy, ktoré pozná asi každý Prešovčan!

Už je tomu takmer presne rok, odkedy na prešovskej radnici exprimátora Hagyariho vystriedala Andrea Turčanová. Kormidla sa ujala 15. decembra 2014 a teraz nastal čas na bilancovanie. Prvá žena v histórii mesta na tomto poste pri tejto príležitosti takto zhodnotila rok vo funkcii v oblasti dopravy...

Ilustračný obrázok k článku Turčanová otvorene: Najviac problémov v meste spôsobuje doprava. 3 stavy, ktoré pozná asi každý Prešovčan!
Zdroj: TASR

Prvý rok vo funkcii má prešovská primátorka Andrea Turčanová takmer za sebou. Nastal teda čas na bilancovanie, ktoré sa nevyhlo ani najväčšiemu problému mesta, teda doprave.

Záväzný prísľub na rekonštrukciu križovatky

„Keďže som nastúpila do rozbehnutého vlaku, bolo potrebné pokračovať v začatých projektoch, vysporiadať sa s problémami, ale aj začať realizovať svoju víziu pre Prešov,“ začala hodnotenie hlava mesta. Najviac problémov v meste spôsobuje doprava.

Podľa nej chýbajúce obchvaty, zápchy na vjazdoch a výjazdoch a meškajúce linky MHD, sú stavmi, ktoré sú známe snáď každému Prešovčanovi. „Začiatkom roka som zriadila komisiu dopravy ako poradnú komisiu primátorky. Účasť v nej prijali odborníci na dopravu ako zástupcovia okresného úradu, dopravného inšpektorátu, NDS, SSC a PSK. Spoločne sme hľadali riešenia, ako čo najskôr zlepšiť situáciu v meste. Časté boli návštevy ministerstva dopravy, kde sme apelovali na skoré dokončenie výjazdu na Košice, teda stavba Škultétyho-ZVL a na začatie výstavby juhozápadného obchvatu a severného obchvatu mesta,“ uviedla Turčanová. Ako pokračovala, okrem toho je pred dokončením tender na D1, na stavbu R4 sa už predávali pozemky a čoskoro má byť vydané stavebné povolenie. Záväzný prísľub má mesto na rekonštrukciu križovatky Rusínska-Generála Svobodu.

Zelená vlna do konca roka skúšobne

Ako Turčanová pokračovala, mesto komunikuje aj s agentúrou Jaspers vo Viedni. „Od jej odporúčania závisí financovanie EÚ našich investícií do nových trolejových trás a nákup trolejbusov. Do konca roka začne aj skúšobná prevádzka zelenej vlny na Levočskej ulici, začíname s prípravou prepojenia Sibírskej ulice s ulicou Pod Šalgovíkom, pripravujeme nové cyklotrasy. Mesto začalo s vlastnou správou parkovania, kde mesačne dosahujeme 4× vyššie zisky,“ uviedla.

Primátorka ďalej dodala, že sa začali aj súvislé opravy komunikácií na Prostějovskej, Čapajevovej, Vajanského či Dostojevského. „Vynovili sa taktiež zástavkové niky na Sídlisku III a aj v centre mesta. Pokračovať budeme aj v roku 2016. Riešili sme aj mimoriadne situácie, ako bolo odstránenie blata na sídlisku III po návalovom daždi a nafty na uliciach Škultétyho – Budovateľská,“ zhrnula rok vo funkcii v oblasti dopravy prešovská primátorka Andrea Turčanová.

Môže vás zaujímať:

Primátorka Turčanová na mikulášskej nádielke v Prešove: Odhalila, ako rafinovane to mala na svoje deti vymyslené!

Vynovené prostredie, ktoré obyvateľom padne vhod: Tento vnútroblok na prešovskej ulici je už oveľa krajší! FOTO

Už vám padli do očí? Na trhoch v Prešove môžete navštíviť najžiarivejší i najštipľavej­ší stánok

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM