Ľubomír Hudačko Rôzne

Už vám padli do očí? Na trhoch v Prešove môžete navštíviť najžiarivejší i najštipľavejší stánok

V meste to už niekoľko dní dýcha pravou vianočnou atmosférou. Približne stovka stánkarov má ponuku rôznych pokrmov, pochutín či nápojov. Prevládajú medoviny, cukrovinky alebo oblečenie, ale nájdete aj ďalšie druhy stánkov. Navštíviť môžete na trhoch aj ten najžiarivejší, alebo najštipľavejší.

Ilustračný obrázok k článku Už vám padli do očí? Na trhoch v Prešove môžete navštíviť najžiarivejší i najštipľavejší stánok
Zdroj: Dnes24.sk

Pastva pre čuch, chuť aj oči. Vianočné trhy v Prešove sú v plnom prúde a vychutnať si môžete hneď niekoľko pochutín, pokrmov či nápojov.

Pre najmenších sladké a hračky

Čo sa týka vašich ratolestí, počas prezerania stánkov im môžete dopriať kolotoče pri konkatedrále sv. Mikuláša, či zaobstarať im cukrovú vatu, alebo popcorn hneď v stánku vedľa. Bez sladkého odtiaľto zrejme neodídete, hračky a rôzne skladačky na Hlavnej sú samozrejmosťou.

„S kočíkom sa mi tade chodilo veľmi ťažko, teraz, keď je syn väčší je už možnosť ho poslať aj na kolotoče. Ale radšej dávam naňho pozor a nenechávam ho samého, to by som neriskovala,“ vysvetlila svoje myšlienky Darina. Niektoré stánky ponúkajú aj nejednu špecialitu, v kurze sú grilované klobásky, varené víno či medovina. No na trhoch nájdete aj ďalšie zaujímavé stánky.

Najžiarivejší a najštipľavejší

Okrem toho však môžete natrafiť na ďalšie „naj“, jeden zo stánkov sa totiž mimoriadne trbliece a je ho veľmi ľahké identifikovať už z diaľky. Jednoznačne si vyslúži prívlastok najžiarivejší. Nájdete tam totiž nejednu svetelnú dekoráciu, napríklad na vianočný stromček. „Prišla som sa pozrieť na osvetleného soba, vyzerá to pekne. Určite to prostredie v záhrade domu skrášli a poteší aj oči detí,“ uviedla Stanislava.

Veru, lákadiel je tu počas adventného obdobia dostatočne, stačí si len vybrať. Trúfli by ste si napríklad na stánok, kde nájdete tie najštipľavejšie pokrmy? Aj ten totiž nájdete na námestí, ponúkaná maďarská paprika z oblasti Kolocsa je určite výzvou. „Som na trhoch prvýkrát v tomto roku a musím povedať, že tieto štipľavé papričky ma potešili. Majú výbornú chuť a dokážu prečistiť dýchacie ústrojenstvo,“ smeje sa Gabriela.

Môže vás zaujímať:

Vianočná výzdoba sa tento rok v centre Prešova rozšíri: Kde všade nás bude tešiť svetielkujúca nádhera?

V Prešove sa na adventné obdobie pripravujú novinky: Tešte sa aj na beh v čertovských rožkoch!

Mikulášska nádielka v Prešove: Už sa blíži jej 20. ročník, najmenší budú mať v nej opäť šancu aj vyhrať!

V Prešove už stojí vianočný stromček: Tento krásavec nám skrášli sviatočné obdobie!

Vianočná výzdoba v Prešove? V centre pešej zóny sa môžeme tešiť na jej novú podobu!

Prešovčania, počas Vianočných trhov nás čaká aj kultúrny program: Študujte, kto všetko v centre mesta vystúpi!

foto: Tomáš Motýľ

Vianočné trhy v Prešove: Ponuka je rôznorodá, v kurze aj štipľavé papriky!
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM