Futbal

Tatran Prešov sa zahráva s ohňom: Hrozí mu, že sa nedostane ani do baráže o postup

Futbalisti Tatrana Prešov sa v domácom zápase proti Trebišovu poriadne natrápili. Výhru 3:2 zachránili až v samotnom záver gólom z penalty.

Ilustračný obrázok k článku Tatran Prešov sa zahráva s ohňom: Hrozí mu, že sa nedostane ani do baráže o postup
Zdroj: Viktor Zamborský

V zápase s Trebišovom boli zelenobieli jasnými favoritmi. Zdalo sa však, že stav 2:2 vydrží až do konca a to by bolo pre fanúšikov ďalšie veľké sklamanie.

Našťastie, dramatický záver vygradoval druhou penaltou pre Tatran, po strele Borisa Gálla zahral hosťujúci hráč rukou v pokutovom území.

Tatran tak mal k dispozícii pokutový kop.

Jozef Špyrka ho premenil a zariadil pre svoj tím výhru 3:2. „Bol som trochu nervózny pred penaltou, ale veril som si. Mal som stranu, do ktorej som to chcel kopnúť a vyšlo to,“ povedal autor víťazného zásahu po zápase.

Najdôležitejší súboj

Šarišanom však v poslednej dobe narobili problémy straty bodov, ktoré nielenže môžu znamenať koniec nádejí na priamy postup do Niké ligy, ale taktiež im hrozí, že sa nedostanú ani do baráže.

Na 2. miesto totiž poškuľuje Petržalka, ktorá vyhrala 7 zápasov za sebou a vzbudzuje obrovský rešpekt. Práve s Bratislavčanmi sa najbližšie na ich ihrisku Tatran stretne vo vzájomnom a najdôležitejšom súboji. V prípade prehry Prešov spadne na 3. miesto, čokoľvek iné ho udrží v hre aspoň o baráž.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM