Kultúra

Výber, ktorý neprehliadnite: TOP podujatia mesiaca február v Prešove a okolí

Pozrite si náš výber top akcií mesiaca február, ktoré sa uskutočnia v našom meste a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Výber, ktorý neprehliadnite: TOP podujatia mesiaca február v Prešove a okolí
Foto: Ľubomír Hudačko

Fašiangový karneval

2. februára 10:00 na Sigordskom ľade, lodenica Sigord

Pripravené budú súťaže pre deti, vyhodnotenie najkrajšej a najoriginálnejšej masky a na záver tombola o zaujímavé ceny. Každý účastník s maskou dostane malú pozornosť na pamiatku.

Milka Zimková – monodrámy

5. februára 18.00 vo Viole

Katarína Veľká. Pôvodnú hru napísala švédska autorka Kristina Jung avšak Milke Zimkovej sa zdalo jej poňatie príliš tvrdé, a tak si po preštudovaní historických prameňov Katarínu poľudštila. Neveľo nas idze, neveľo nam treba. Snáď najznámejšia monodráma Milky Zimkovej, tragikomický príbeh, ktorý bol hlavným motívom scenára k filmu Pásla kone na betóne.

Ešte raz, ale lepšie

6. februára 19:00 v Kine Scala

V manželstve úspešného spisovateľa, ktoré stojí na pokraji rozvodu, dochádza pri výmene názorov k úrazu a nešťastnému pádu, pri ktorom Thomas (Marko Igonda) stráca vedomie a dostáva sa do kómy. Po prebratí z kómy za vracia do veku 20 rokov.

RC DRIFT preSHOW

10. februára 9.00 v Eperii

V Prešove sa predstavia profesionálne RC modely jazdiace driftom podľa skutočných predlôh v mierke 1/10.

Národný týždeň manželstva

od 11. februára do 17. februára v Prešove

Každý pracovný deň od 17.00 do 19.00 v rámci akcie Dobrá rada môžu manželia využiť poradenstvo s odborníkmi z oblasti psychológie, cirkevného práva a financií. Prípadne, v múzeu budete mať možnosť počas celého týždňa k dispozícii historický rám, kde je možné si spraviť manželskú fotografiu. Podrobnejší program nájdete po kliknutí na nadpis tohto podujatia.

František a Vojta Nedvědovci & band

15. februára 19:00 v Kine Scala

František a Vojta Nedvědovci & band opäť v Prešove, tešte sa na známe hity v ich podaní.

Ples pre veľké srdcia

16. februára 18.00 v reštaurácii Mladosť, Prešov

Charitatívny ples na podporu detí s hendikepom a ich rodín. O príjemnú zábavu sa bude starať DJ Martin a Lobo Ismail, vystúpia mažoretky z klubu Flowers Prešov a detský folklórny súbor.

Reprezentačnŷj ples Rusyniv

16. februára 19.00 v hoteli Dukla, Prešov

Prvý reprezentačný bál Rusínov. Hrať bude skupina Problem, Národná muzika Radoslava Kertisa, Marka Mačošková, Ruthenian balkan duo, FK Ruthenia. Moderuje: Michal Iľkanin.

PUĽS – Kráčali pod nami

17. februára 16.00 Veľká scéna DJZ

Hudobno-tanečné dielo o baníctve na dolnom Spiši položené na základoch ľudového naturelu ale aj vysokej štylizácie tejto rázovitej oblasti, kde baníctvo zohraválo dôležitú úlohu.

Neskoro večer

21. februára 19:00 v PKO

Neskoro večer Talkshow Petra Marcina. Peter Marcin už po tretíkrát prichádza do Prešova so zájazdovou verziou najpopulárnejšej a najúspešnejšej slovenskej TalkShow, s novými hosťami. Môžete sa tešiť na skvelú atmosféru, pútavé rozhovory, zábavné príhody a scénky, pesničky, či interakcie s divákmi. Hosťami v kine Scala budú Viki Ráková, Marek Fašiang a Tomáš Bezdeda.

Zrní

22. februára 20:30 v Christianii

Zrní je hra. Zrní je pohyb. S talentom na melódie, miešaním moderného zvuku, súčasnej elektroniky a pesničkárskej poetiky sú novátormi na českej alternatívnej scé­ne.

Komajota

23. februára 20.00 v Stromoradí

Komajota pripravila nový koncertný program pre túto sezónu a premiérovo ho predstaví v prešovskom sklade hudby na Stromoradí. Martin Husovský, Stano Čorej a Marek Belanský starostlivo prešli celú diskografiu kapely a najväčšie hity doplnili o skladby, ktoré aj ich fanúšikovia dávno nepočuli naživo.

Mamma Mia! Turné 2019

27. februára 19:00 v Mestskej hale

Muzikál predstavuje celosvetový divadelný fenomén a obrovský divácky úspech. Každý deň sa po celej zemeguli odohrá minimálne sedem predstavení – a to najmenej na troch kontinentoch.

Prešov kedysi na retrozáberoch – aj to ste mohli vidieť na našom webe. Kliknite si fotogalériu a zaspomínajte na to.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Parádne RETROZÁBERY: Takto to kedysi vyzeralo v centre Prešova
3
Galéria
Zdroj: Vladimír Sabal

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM