Ľubomír Hudačko Rôzne

Opaľovanie v meste môže byť zážitok: Päť miest v Prešove, kde chytať bronz

Nevyužiť horúce letné dni na krásne opálenie sa by bol priam hriech. Prešovčania majú pritom v meste a jeho blízkom okolí hneď niekoľko miest, kde môžu počas leta chytať bronz. Vybrali sme pre vás 5 z nich, ktoré odporúčame my.

Ilustračný obrázok k článku Opaľovanie v meste môže byť zážitok: Päť miest v Prešove, kde chytať bronz
Zdroj: TASR

Na horskej túre, pri mori či športmi… Aby ste sa však krásne opálili počas leta, vôbec nemusíte chodiť ďaleko od mesta. Aktuálne teploty a slnečné počasie priam lákajú na chytanie bronzu pod rozhorúčeným slnkom. Vybrali sme pre vás päť tipov, kde sa môžete slniť priamo v Prešove alebo v jej blízkom okolí.

Kúpalisko Sun Park

Zreštaurované prostredie kúpaliska na Sídlisku III je vhodnou lokalitou na trávenie voľného času a opaľovanie. Osviežiť sa môžete hneď v niekoľkých bazénoch a prijateľné vstupné sa oplatí využiť a 15-tej hodine bude ešte výhodnejšie. Opäť platí, že máte šancu aj zašportovať si a vaše ratolesti sa zabavia pri detských atrakciách. Teplá voda v bazénoch je takisto lákadlom číslo jeden.

Plaza Beach

Ak máte chuť dopriať si niečo luxusnejšie, určite zájdite na Solivar. Miestna Plaza Beach vám k slneniu sa ponúkne aj nejeden drink z novootvoreného baru či rôzne pochutiny a dobroty. V zónach so slnečníkom máte v cene aj slnečník, ak by vás to na slnku prestalo baviť. A keď budete mať nebodaj potiaže vo vode, možno k vám na pomoc pribehne aj sympatická plavčíčka.

Sigord

Tradičná bašta opaľovania sa je určite aj niekoľko kilometrov od Prešova na Sigorde. Môžete sem prísť celá rodina s deťmi a víkend tráviť v príjemnom prostredí. Nečaká vás ruch mesta a v prípade kúpania zájdite do Opalexu Sigord. Obľúbená destinácia vám ponúkne aj športové vyžitie, rozhodne sa nebudete nudiť. Aj pri ňom vás môže opáliť celkom kvalitne. Máte teda vybraté?

Kalvária

Pokiaľ vám nerobí problém, vybrať sa pár desiatok minút peši od centra mesta, chytať bronz môžete aj na lúkach pri prešovskej Kalvárii. Ich výhodou je, že nie sú ďaleko od mesta a navyše vám ponúknu krásny výhľad na Prešov. Opaľovanie tam môžete spojiť napríklad aj s túrou.

Delňa

Jednoznačne najlepšou lokalitou na opaľovanie sa je v Prešove prírodné kúpalisko Delňa. Aj keď v posledných dňoch prišla nepríjemná správa o zatvorení areálu kvôli nevyhovujúcej vode na kúpanie, areál je už opäť otvorený. Delňa je tak určite istotou, kde si dovolenku pamätajú aj naši starí rodičia.

Čítajte tiež:

Aké sú ich dovolenkové plány? Známi Prešovčania prezradili, ako budú oddychovať počas leta

Prešovčania a letné dovolenky: Aké zájazdy nakupujeme najčastejšie, takto nás vidia naše cestovky!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM