Ľubomír Hudačko Rôzne

Aké sú ich dovolenkové plány? Známi Prešovčania prezradili, ako budú oddychovať počas leta

Obdobie dovoleniek, pohody pri vode, výletov, turistiky, festivalov a oddychu je tu. Spýtali sme sa preto známych Prešovčanov, ako budú tráviť svoje prázdniny oni.

Ilustračný obrázok k článku Aké sú ich dovolenkové plány? Známi Prešovčania prezradili, ako budú oddychovať počas leta
Zdroj: TASR

O tom, ako bude tráviť leto, nám porozprával aj Martin Višňovský z Chiki liki tu-a: „Tento rok budem dovolenku tráviť na pódiu, vydali sme nový album, takže ho prezentujeme na festivaloch. Ideálna vysnívaná dovolenka je celý september v Chorvátsku, potom október v Portugalsku a november na Domaši,“ uviedol pre Prešov 24.

Randy s drinkom v ruke

Primárku prešovskej gynekológie Mariannu Horánsku sme pre zmenu už zastihli pri prípravách na vytúžené voľno: „Už som na dovolenke, cestovala som do Talianska,“ prezradila.

Hudobný producent Randy Gnepa si podľa svojich slov vybral kvôli vyťaženosti z pracovného kalendára 12 dní už niekedy v decembri. „Preto bude pre mňa tohtoročná dovolenka vykúpením z mestského stresu. To znamená, že nie je dôležitá destinácia, ale voľný čas na vyvetranie hlavy. Hoci, plánujeme s rodinou zaujímavé dovolenky, ako napríklad Patagónia alebo Hawai. A nakoniec určite skončíme s drinkom v ruke na klasickej gréckej pláži plnej Slovákov,“ smeje sa.

Osobná trénerka je dobrodružný typ

O tom, či má vysnívanú dovolenku a aj to, kde plánuje tráviť leto nám uviedla osobná trénerka Veronika Očipová: „Spolu s priateľom sme také dobrodružné typy a neradi ostávame dlho na jednom mieste. Plánujeme ísť autom do Chorvátska pozrieť na Plitvické jazerá a potom, kde sa nám bude páčiť, tam zastavíme. Na ako dlho, to už uvidíme. A vysnivaná dovolenka? Nemám konkrétne miesto. Plánujem precestovať viacero krajín, nielen Európu, ale ísť pozrieť aj do USA. Fascinuje ma Austrália, tam sa chcem ísť určite pozrieť,“ prezradila.

Letnú sezónu za bubnami bude tráviť bubeník Stanislav Kociov, keďže ho čaká koncertné leto. „Čo sa týka vysnívanej dovolenky, zažívm ju celý život už od malička, keďže sa venujem tomu, čo milujem, teda hudbe. To beriem za najlepšiu dovolenku. Pri hudbe som sa už nacestoval až až, akurát veľmi málo hráme pri mori. Ale na poriadnu dovolenku by som išiel na Bora Bora, to je moja vysnívaná destinácia,“ poznamenal člen kapely Katky Knechtovej.

Martin Hudák chce jazdiť na slonovi

Výhru vďaka prvenstvu na Miss Aerobic využije Prešovčanka Petra Tomková: „Som rada, že tento rok môžem využiť vyhraný poukaz z ČS Tipsport Miss Aerobic a chystám sa na južný Cyprus do mesta Ayia napa, mesta pre mladých. Síce to bude až na konci leta, ale už teraz odpočítavame dni. Môžem pochváliť ešte aj mexické mesto Cancun, ktoré by som si veľmi rada užila aj dovolenkovo, pretože sa mi tam podarilo byť ako pretekárke na MS a bolo tam prekrásne,“ priblížila plány Petra.

Pracovne bude leto tráviť aj barista&barman Martin Hudák: „Tohto roku sa, bohužiaľ, nechystám nikde a plánujem tráviť sezónu v práci. No veľmi by som chcel ísť na Srí Lanku, spoznať tamojšiu kultúru, pestovanie čaju a zajazdiť si na slonovi,“ hovorí Martin z londýnskeho Hotel Savoy, kde aktuálne pôsobí.

Koščová do parádneho prostredia

Pracovno-oddychové leto čaká Katku Koščovú: „Máme zopár koncertov, no hlavne ideme trošku pracovať okolo domu. Čaká nás dlažba na dvore, snáď sa podarí aj jednoduchá terasa a na dovolenku sa už tretí rok chystáme do Jesenníkov. S kamarátmi tam navštevujeme mestečko Velké Losiny. Majú tam nekonečné parky, všade okolo sú krásne lesy, parádne prostredie pre rodiny s deťmi a je nám tam stále veľmi pekne,“ prezradila plány speváčka.

Monika Kvaková, ktorá sa stala najlepšou brankárkou I. hokejovej ligy žien sa so spoluhráčkami a kamoškami sa chystala na dovolenku do Tuniska: „Ale po danom útoku pred pár dňami sa snažíme vybaviť si niečo iné, zatiaľ však neúspešne. Moja vysnívaná dovolenka nie je celodenné ležanie pri mori. Minulý rok som bola v Nórsku na 2 týždne v stane a chodili sme po horách a múzeách. Toto je štýl, ktorý preferujem. A keď sa spoja hory a turistika s ranným, alebo večerným kúpaním v mori, tak je to ešte lepšie,“ povedala.

Ako dodala, krajiny, ktoré by chcela určite navštíviť sú Island, Nový Zéland, Nepál s trekom v Himalájach. „No to sú zatiaľ len sny, veď na tieto dovolenky je nutné poriadne si zarobiť. Ale už sa teším. A nikdy nepohŕdnem pokojnou atmosférou na detvianskych lazoch, kde moji starí rodičia majú chalupu a v spojení so starkiným jedálnym lístkom mám úsmev na tvári,“ dodala Monika z tímu ŽHK 2000 Šarišanka Prešov.

Náčelník mestskej polície v Prešove Ján Andrejko sa tohtoročnú dovolenku chystá stráviť s rodinou v Chorvátsku. „Konkrétne miesto vysnívanej dovolenky nemám, každá je skvelá, keď je s blízkymi priateľmi a pohodovými ľuďmi. Teda, aj na Slovensku,“ uviedol náčelník.

Čítajte tiež:

Prešovčania a letné dovolenky: Aké zájazdy nakupujeme najčastejšie, takto nás vidia naše cestovky!

Letná sezóna na Sídlisku III už odštartovala: Kúpalisko oficiálne otvorilo brány! FOTO+VIDEO

Nátresk od skorého rána: Kúpalisko Plaza Beach na Solivare už otvorilo svoje brány! VIDEO

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM