Ľubomír Hudačko Rôzne

Iniciatíva speváčky Katky Koščovej a netradičná adopcia: Prešovčania, máte šancu pomôcť skrášliť mesto!

Podobnej iniciatívy v Prešove by ste sa v minulosti asi nedočkali. V meste máte možnosť netradičnej adopcie, ktorá pomôže skrášliť mesto. Zapojíte sa do projektu relizovaného okolo speváčky Katky Koščovej aj vy?

Ilustračný obrázok k článku Iniciatíva speváčky Katky Koščovej a netradičná adopcia: Prešovčania, máte šancu pomôcť skrášliť mesto!
Zdroj: Dnes24.sk

V Prešove je množstvo opustených kvetináčov, ktoré nutne potrebujú láskavé motyky, hrabličky, ruky, trochu hliny a ľubovoľné kvetiny. Na to, aby ste im to dopriali je jednoduchá pomoc – adopcia. Máte teda šancu pomôcť skrášliť mesto.

Adoptovanie mestských kvetináčov

Projekt, ktorý by mohol do nášho mesta priniesť kúsok estetična. Aj takto by sa dala charakterizovať iniciatíva speváčky z Prešova Katky Koščovej so Sociálnym Prešovom, Mestským úradom a záhradníctvom Sa­dex.

„Chceli by sme po vzore Liptovského Hrádku mať možnosť adoptovať si mestské kvetináče, ktoré sú zanedbané, keďže mesto na ne nemá vyčlenené prostriedky, vysadiť v nich kvety podľa ľubovôle a starať sa o ne. Zatiaľ sme sa stretli s veľmi pozitívnou a priaznivou reakciou zo strany mesta a s nadšenými reakciami ľudí, ktorí by si radi kvetináč adoptovali. Bude to pekné,“ vyzývala na facebooku k interakcii speváčka Katka Koščová.

Vivat kvitky!

Projekt Adoptuj si kvetináč v Prešove je určený všetkým, ktorým nie je ľahostajné okolie a prostredie, v ktorom sa pohybujeme a žijeme. Participovať na tomto projekte prejavila záujem hneď aj verejnosť. Prvé výsadby v adoptovaných kvetináčoch sa uskutočnia už v nasledujúci dni. Účasť prisľúbila aj primátorka Prešova Andrea Turčanová. Cieľom tejto myšlienky je skrášliť verejné priestranstvá v našom meste a mať čo najviac krásne rozkvitnutých kvetináčov. Sledovať môžete tiež čerstvé informácie o projekte.

Hlinu, substrátdo kvetináčov zabezpečuje mesto, nemusí sa kupovať, akurát si ju bude potrebné vyzdvihnúť v spoločnosti Sadex. Zvažuje sa nájsť aj nejaké miesto v centre mesta, kde sa hlina bude môcť uskladniť a záujemcovia si ju odtiaľ budete môcť vziať jednoduchšie. A ako každý správny projekt, aj tento má svoje heslo, ktorým sa riadi: Vivat kvitky!

Čítajte tiež:

Kosbu v Prešove očakávame netrpezlivo: Toto je však dôvod, prečo mesto nezabezpečí všetky lokality!

Prešovský Dopravný podnik prechádza na letný režim: Niektoré linky sa rušia, dve nové vzniknú!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM