Ľubomír Hudačko Správy

Nezabudnuteľný dialóg s bezdomovcom v Prešove: Dostal nás svojou úprimnosťou

Človek bez strechy nad hlavou, potulujúci sa po meste, to nie je ani v Prešove neznámy jav. Jeden z nich sa nám nedávno prihovoril a zaujal nás svojou úprimnosťou.

Ilustračný obrázok k článku Nezabudnuteľný dialóg s bezdomovcom v Prešove: Dostal nás svojou úprimnosťou
Zdroj: TASR

Sedávajú na lavičkách, niektorí sa potulujú okolo smetných košov a prespávajú, kde môžu. Aj taký je osud bezdomovcov. Naraziť na nich môžete i v Prešove. Niektorí predávajú časopisy, iní to celé vzdali a už ich v uliciach nevidieť.

Tak ako aj iní ľudia, aj bezdomovci majú rôzne vlastnosti. Viacerým z nich cudzia nie je ani úprimnosť. A práve takouto vlastnosťou sa nám preukázal jeden z ľudí bez domova, ktorého sme stretli v parku na Hlavnej ulici v Prešove. Prihovoril sa nám, hoci sme akurát mali naliehavý telefonát. „Nevadí, ja toľko počkám,“ odzbrojil nás už prvou vetou a vlastne mal pravdu.

Keďže nebol dôvod otáľať, poskytli sme mu priestor na jeho požiadavku a tak nám povedal: „Som bezdomovec. A týmto by som vás chcel požiadať o nejaké drobné, pretože si ich zháňam na víno,“ hovoril a zdalo sa, že to mal pripravené už dopredu.

Túto ponuku prispieť mu sme však odmietli. Od tohto muža tak nasledovala úprimná veta, ktorá by dojala a zaujala nejedného z nás. „Dobre. Ale ja som aspoň na seba hrdý, že som vám úprimne vysvetlil, čo požadujem,“ dodal a odišiel.

Aj keď od tohto momentu ubehli dlhé minúty, stále sme ho videli v parku. Podišli sme teda k nemu a spýtali sa ho, či nie je hladný.

Muž napokon súhlasil, že niečo pod zub ho poteší a preto sme sa rozlúčili aspoň takýmto kompromisom. Na jeho úprimnosť však len tak nezabudneme.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Centrom nášho mesta sa nedávno poprechádzala prezidentka Zuzana Čaputová. Kliknite si fotogalériu.

FOTOGRAFIE z miesta: Zuzana Čaputová na prechádzke Prešovom
8
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM