Kultúra

Je na motívy filmu Niekto to rád horúce: Divadlo Jonáša Záborského uvedie muzikál Sugar

Poslednou tohtoročnou premiérou Divadla Jonáša Záborského v Prešove bude 22. novembra broadwayský muzikál Sugar. Je na motívy filmu Niekto to rád horúce.

Ilustračný obrázok k článku Je na motívy filmu Niekto to rád horúce: Divadlo Jonáša Záborského uvedie muzikál Sugar
10
Galéria
Zdroj: TASR

Americký muzikál je spracovaný na motívy filmu oceneného Oscarom aj Zlatým glóbusom Niekto to rád horúce z roku 1956. Režijne hru spracoval Michal Náhlik a divákom sa predstaví i deväťčlenný živý orchester pod vedením Júliusa Selčana.

Čo muzikál ponúka

„Je tam veľmi náročná harmónia a rytmus. Tak ako černoch nezaspieva nejakú karičku, tak my máme v dobrom problém so swingom. Je to swingová bigbandová záležitosť. Pre scénu sme v menšom obsadení. Chcelo by to aj väčšie obsadenie v zložení 16 členov, ale myslím si, že aj v tejto menšej zostave urobíme radosť,“ uviedol Selčan.

Muzikál ponúka príbeh o tom, ako sa dvaja hudobníci v Chicagu zaplietli do mafiánskeho vybavovania si účtov. Neostalo im nič iné len zmiznúť z mesta a prijať miesto v ženskej kapele, prezlečení za ženy.

Naštudovanie muzikálu trvalo tri mesiace, samotná príprava približne rok. Podľa režiséra a umeleckého riaditeľa divadla Michala Náhlika, bolo potrebné zabezpečiť práva na samotný muzikál, a to aj pre striktné podmienky, ktoré podobné produkcie majú.

Postavu Sugar stvárni Gabriela Očkajová. Mužsko-ženských rolí sa zhostili v postavách Jerryho a Joeho Peter Krivý a Matej Lacko.

„Že bude hrať Peter Krivý postavu, ktorú hrá, som vedel od samotného začiatku. Je geniálny spevák a komik. K nemu sme, samozrejme, potrebovali druhého komika, ktorý má aj romantickú vlnku v sebe a musí mať aj istý rozsah.“

„Po dohode s pánom Selčanom, ktorý mal na starosti hudobné naštudovanie, sme sa rozhodli pre Mateja. Myslím si, že to bolo výborné rozhodnutie. V divadle teraz ide fáma, že najkrajšia herečka nášho divadla je práve Matej Lacko,“ povedal s úsmevom Náhlik.

Ako vo formule

„V zákulisí je to v podstate ako druhé predstavenie. Každý má presné trasy, lebo keby sme sa pozrážali, tak nestihneme svoj nástup, lebo je to niekedy na stotiny sekundy vypočítané. Nazval som to, že je to ako vo formule výmena kolies,“ povedal na margo prezliekania sa do ženských kostýmov Matej Lacko.

Premiéru muzikálu Sugar uvedie DJZ v historickej budove v piatok (22. 11.) ako 783. premiéru v 77. divadelnej sezóne. Vo štvrtok (28. 11.) pripravuje v poradí 100. reprízu svojho pôvodného muzikálu Nikola Šuhaj, ktorú odohrá na Veľkej scéne DJZ.

Zábery z generálnej skúšky si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Generálna skúška muzikálu Sugar: Uvedie ho DJZ v Prešove
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM