Ľubomír Hudačko Rôzne

Hoci im počasie neprialo, postavili sa na trať: Prešovom bežalo množstvo Mikulášov

Na jeden meter štvorcový bolo Mikulášov v Prešove akosi veľa. Môže však za to mikulášsky beh, ktorý sa uskutočnil aj napriek nepriazni počasia.

Ilustračný obrázok k článku Hoci im počasie neprialo, postavili sa na trať: Prešovom bežalo množstvo Mikulášov
8
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Opäť bolo možné v Prešove vidieť, že množstvo ľudí je ochotných rozhýbať sa a to dokonca aj počas nevľúdného počasia. Stalo sa tak počas 2. ročníka mikulášskeho behu. Na trať sa podobne ako vlani postavili stovky bežcov rôznych vekových kategórií, bolo ich takmer 400.

Tí tento rok zvládli ťažkú a šmykľavú trať cez Hlavnú ulicu, Svätoplukovu, Kmeťovo stromoradie či Metodovu za hustého sneženia. Krátka trať merala tri kilometre, tá dlhšia raz toľko. „Vyskúšali sme so synátorom zúčastniť sa tejto zaujímavej akcie, je to príjemné spestrenie víkendu. Tak prečo nie,“ hovoril po dobehnutí do cieľa Jaroslav.

Zabehali si počas príjemnej akcie: Mikulášsky beh podporili desiatky nadšencov
1
Galéria

Podobne na tom bol aj Milan, ktorý si zabehal i minulý rok. „Trať bola v poriadku, akurát si človek musel dávať pri zákrutách pozor, pretože na ceste bolo šmykľavo. Prekvapilo ma však, koľko ľudí prišlo napriek zime a sneženiu,“ hovoril dvojnásobný účastník.

Atmosfére pridala aj kapela Wendigo, ktorá prítomných rozohriala známymi hitmi. A ako bežci nesúťažné preteky odštartovali, to si už môžete pozrieť v našom videu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Nesúťažili, ale aj tak prišli: Prešovský mikulášsky beh v obrazoch
8
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM