Správy

FOTOREPORTÁŽ po uvoľnení opatrení v Prešove: Rady boli pred hodinárstvom či holičstvom

Na tento deň čakali mnohí. Hoci to na prvý pohľad situácia v centre Prešove v pondelok ráno príliš nenasvedčovala, mnohé prevádzky už môžu byť otvorené.

Ilustračný obrázok k článku FOTOREPORTÁŽ po uvoľnení opatrení v Prešove: Rady boli pred hodinárstvom či holičstvom
14
Galéria

Kto by čakal zástupy čakajúcich na otvorenie prešovských prevádzok, musel ostať prekvapený. Ľudia pred nimi húfne nepostávali, ale našlo sa zopár takých, ktorí si prišli vybaviť potrebné záležitosti hneď v prvý deň po uvoľnení opatrení.

Pred hodinárstvom

Ľudia totiž po dlhšom čase opäť mohli čakať na rôznych poskytnutie služieb. „Prekvapilo ma, že ráno je v meste ešte minimum ľudí. Zrejme to buď ešte berieme vážne a nestretávame sa, kým nemusíme, alebo sa to rozbehne až neskôr,“ myslí si Dušan, ktorý sa prišiel do centra mesta poprechádzať.

Rad sa v centre mesta tvorili napríklad pred hodinárstvom.

Niektoré prevádzky otvorené byť ešte nemôžu, to sa týka najmä kaviarní či reštaurácií. K dispozícii ešte nie sú ani letné terasy. Otvoriť už však môže napríklad Krajské múzeum.

Múzeum a galéria

„Naše výstavy a expozície sú pre vás opäť sprístupnené. Všetko prebieha za prísnych hygienicko-ochranných opatrení,“ prezradili pre návštevníkov na sociálnej sieti, hoci akýkoľvek pútač k otvoreniu v čase našej návštevy sme si v exteriéri pred vchodom nevšimli.

Podobne je na tom aj Šarišská galéria, ktorá však má pri vchode pre zmenu starší oznam. Podľa uvoľnení opatrení však už môžu otvárať aj galérie.

Otvorili aj prešovské predajne obuvi a náš okres je už červený:

Otvorené majú v Prešove tiež legendárne pirôžky, v pondelok majú lekvárové. Takisto je k dispozícii aj Mestské informačné centrum. A napríklad vstup na radnicu je takisto obmedzený, je umožnený len vybraným osobám.

Holičstvo v kurze

Nedočkavo na úpravu strihu vlasov pre zmenu čakala hŕstka pánov pri jednom z prešovských holičstiev vo dvore. „Už je to nejaký čas, čo som nebol ostrihaný a tak som sa hneď v prvý deň uvoľnenia opatrení musel prísť ukázať. Samozrejme, vyžadujú od nás negatívny test. Aj keď myslím, že u ľudí nad 65 rokov nie je potrebný,“ prezradil Prešovčan Miroslav, ktorý za túto službu po čase s radosťou zaplatí.

Ďalšie aktuality z Prešova v samostatných prehľadoch:

Viac o otvorení a prípravách vybraných kaderníctiev sme vám priniesli v samostantom článku TU.

Pokladnica DJZ

Otvorené ešte nemôže byť Divadlo Jonáša Záborského, ale jedna dobrá správa by sa našla: „Odo dneška je pokladnica DJZ opätovne otvorená a to v čase od 09.30 hod. do 17.00 hod. pondelok – piatok. Samozrejme, s dodržaním platných protiepidemických opatrení. Ako vstup po jednom s respirátorom FFP2, dezinfekcia rúk a negatívny test. Naďalej však platí zákaz organizovania kultúrnych podujatí,“ píše DJZ na sociálnej sieti.

Viac záberov z Prešova a pondelkového otvorenia prevádzok nájdete v priloženej fotogalérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Obrazom: Centrum Prešova po aprílovom uvoľnení opatrení
14
Galéria

V Prešove tiež ožívajú najpopulárnejšie športy:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM