Správy

Otvárať môžu aj kaderníctva: Ako sa na veľký deň pripravili v Prešove?

V pondelok môžu otvárať aj kaderníctva, táto možnosť prišla po štyroch mesiacoch. Zisťovali sme v prešovských prevádzkach, ako sa na to pripravili.

Ilustračný obrázok k článku Otvárať môžu aj kaderníctva: Ako sa na veľký deň pripravili v Prešove?
Zdroj: TASR

V pondelok 19. apríla môžu otvárať aj kaderníctva, táto možnosť je tu pre nich po štyroch mesiacoch. Zisťovali sme v dvoch prešovských prevádzkach, ako sa na to pripravili.

Ako po prvej vlne

„Na otvorenie sme pripravení ako po prvej vlne. Máme dezinfekčné prostiedky pre nás a pre zákazníkov pri vstupe. Takisto aj rúška pre zákazníkov, ak ich potrebujú vymeniť. Samozrejmosťou je dezinfekcia náradia a zakúpili sme si aj germicídnu lampu. Povinnosťou pre nás bude aj dodržiavať predpísaný odstup,“ vysvetlila pre Prešov Dnes 24 majiteľka Zuzana, z vlasového salónu Noemi.

Zároveň potvrdila, že v aktuálnej situácii nie je možné poskytnúť uvítacie zľavy. Je tu však iná možnosť.

Použili rezervy

„V našom salóne majú dlhoročné klientky niekedy malý darček, ako poďakovanie, že sú nám verné,“ prezradila zaujímavosť.

Horšou správou je, že po doterajšom dlhom zatvorení už Zuzana ráta veľké straty. „Museli sme použiť rezervy, ktoré sme mali pripravené na obnovu salónu. Všetko, čo sa týka živnosti sme platiť museli,“ povedala a na záver dodala, že o objednávky nemá žiadnu núdzu. Tie máme rezervované na 3–4 týždne dopredu," uzavrela majiteľka.

Príprava na otvorenie

Podobne je na tom aj prešovský Vlas Mejker Hairdresser. Podľa nariadení schválených Vládou SR o zatvorení obchodov a služieb museli mať takisto od 19.12.2020 zat­vorené. Do práce sa tak vrátili tiež presne po štyroch mesiacoch.

„Na otvorenie sme sa pripravili bežným spôsobom a tak, ako na to má byť pripravený každý kadernícky salón. Sústredili sme sa na naskladnenie tovaru potrebného pre všetky kadernícke služby v našom portfóliu, nákup ďalších spotrebných vecí na bežnú údržbu, zabezpečenie ochranných pracovných pomôcok a dezinfekcie,“ povedal Matúš Marton, manažér spomínaného kaderníctva.

Ďalšie aktuality z Prešova nielen k uvoľneniu opatrení:

To však nie je všetko, pripraviť museli aj informačné letáky, ktoré musí mať každá prevádzka zverejnené za účelom poučenia zákazníkov.

Náročné obdobie

Navzájom sa tiež postarali o svoje vlasy v salóne samotné pracovníčky salónu, keďže potom na to nejakú dobu nebude priestor. Tesne pred otvorením mali sanitačný deň za účelom kompletnej dezinfekcie salónu a v pondelok sa pustili do práce, ktorá im už veľmi chýbala. Aj tu platí, že uvítacie zľavy, pochopiteľne, očakávať nemôžeme.

„Radi by sme tak urobili, ale toto posledné obdobie bolo pre nás náročné, preto sme hlavne radi, že môžeme začať opäť ponúkať klientkam služby, za čo sa im odvďačíme ešte väčšou starostlivosťou o ich vlasy a na recepcii budú môcť nájsť aj profesionálnu vlasovú kozmetiku vo výpredaji,“ poznamenal ďalej Marton.

Ani tomuto salónu sa nevyhli značné straty.

V Prešove tiež ožili témy najpopulárnejších športov:

„Na to, že patríme k väčším salónom, sú pomerne vysoké. Avšak, pondelok je deň, na ktorý sme štyri mesiace čakali, preto myslíme pozitívne. Zároveň treba dodať, že v tomto smere refundácii a strát sú aj horšie zasiahnuté sektory, či podniky ako napríklad gastro, cestovný ruch a ďalšie,“ vyjadril spolupatričnosť na diaľku manažér.

Termíny rezervácií

Pred zatvorením salónu v decembri 2020 mali rezervované termíny na asi osem týždňov vopred a aktuálne väčšina klientok reagovala pozitívne na ponuku náhradného termínu.

„No keďže je to celé časovo náročné spracovať očakávame, že to s voľnými termínmi bude veľmi podobne alebo ešte neskôr ako pred zatvorením,“ dodal na záver Marton.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM