Správy

Začali s modernizáciou priechodu pre chodcov na Levočskej: Vyžiada si to aj uzávierku

Keďže ide o jednu z najzaťaženejších dopravných tepien v Prešove, plynulosť premávky v tomto úseku bude v prípade potreby regulovať aj polícia.

Ilustračný obrázok k článku Začali s modernizáciou priechodu pre chodcov na Levočskej: Vyžiada si to aj uzávierku
Foto: Ľubomír Hudačko

V týchto dňoch sa začalo s modernizáciou priechodu pre chodcov na Levočskej ulici. Cieľom je zvýšiť bezpečnosť cestnej premávky. Mesto Prešov o tom informuje na svojej webstránke.

Nový ostrovček

„V rámci úpravy priechodu pre chodcov na Levočskej ulici medzi parkom Vlada Clementisa a Sídliskom II bude vybudovaný nový ostrovček, spevnené plochy a pribudne aj cestná svetelná signalizácia pre zvýšenie bezpečnosti chodcov v tejto lokalite,“ uviedla tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Nové semafory budú skoordinované so susednými svetelnými križovatkami. Na týchto semaforoch podľa informácií z prešovskej radnice pribudne aj takzvané dopytové tlačidlo pre peších, vďaka čomu sa zvýši bezpečnosť chodcov a plynulosť cestnej premávky.

Vibračná zložka

Tento typ tlačidla je multifunkčný a nahrádza takzvané klepátka pre nevidiacich, zvyčajne umiestnené na návestidlách. Na spodnej strane tlačidla sa nachádza vibračná zložka, určená prioritne pre zdravotne ťažko postihnutých, nepočujúcich a nevidiacich, ktorá v závislosti od podmienok „Voľno“ alebo „Stoj“ vibruje definovanou frekvenciou.

Úpravy sa však nezaobídu bez čiastočnej uzávierky tejto frekventovanej u­lice.

Polovica decembra

„Chodcov i vodičov preto prosíme o rešpektovanie prenosného dopravného značenia a o zvýšenú opatrnosť pri prechádzaní cez tento priechod, s ohľadom na pracovníkov, ktorí budú realizovať úpravy,“ pokračovala Šitárová s tým, že ide o jednu z najzaťaženejších dopravných tepien v Prešove, plynulosť premávky v tomto úseku preto bude v prípade potreby regulovať aj polícia.

„Celkové náklady na realizáciu úprav sú v objeme 33 902, 66 eur vrátane DPH. Čiastočná uzávierka na Levočskej ulici potrvá približne do polovice decembra 2020,“ doplnila informácie Šitárová.

V obrazoch si pozrite aj oficiálne otvorenie po reškontrukcii Levočskej ulice.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Obrazom: Oficiálne otvorenie križovatky na Levočskej ulici v Prešove
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM