Správy

Obnovu Jarkovej ulice tak skoro nedokončia: Čo spôsobilo niekoľkotýždňové meškanie?

Rekonštrukcia na Jarkovej ulici v Prešove začala v máji. Radnica priznáva, že práce majú meškanie a tak skoro sa dokončiť nestihnú.

Ilustračný obrázok k článku Obnovu Jarkovej ulice tak skoro nedokončia: Čo spôsobilo niekoľkotýždňové meškanie?
Zdroj: Dnes24.sk

Obnovovanie frekventovanej Jarkovej ulice, je v Prešove ostro sledovaná. Rekonštrukčné práce začali v máji, časom sa však začali objavovať komplikácie.

Dôvod meškania

„Vychádzajúc z platného harmonogramu sme na začiatku októbra evidovali meškanie prác približne 6 až 8 týždňov. Meškanie spôsobila prekládka a úpravy uloženia inžinierskych sietí, predovšetkým vodovodu, kanalizácie a plynovodu,“ uviedol pre spravodajský portál Prešov Dnes24 hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Na začiatku októbra prebiehali podľa hovorcu práce na západnej strane ulice v nadzemnej časti. Ukončovali sa chodníkové obrubníky a realizovala sa pokládka dlažby na chodníku.

42 týždňov od prevzatia

„V ďalšej fáze sa sprejazdní jeden pruh vozovky v takzvanej štrkodrve, aby bol umožnený prejazd motorových vozidiel cez ulicu a začnú sa práce na východnej strane ulice,“ uviedol ďalej hovorca.

Podľa zmluvy o dielo majú byť práce ukončené v lehote 42 týždňov od prevzatia stavby. Tento termín tak nemôže byť reálny.

„Aj v prípade, ak by sa pracovalo nepretržite počas zimných mesiacov, tento rok stavba nebude ukončená,“ potvrdil pre Dnes24 Tomek.

Projektová dokumentácia je prístupná podľa slov hovorcu k nahliadnutiu na Odbore územného rozvoja, architektúry a výstavby MsÚ Prešov. „Oproti schválenej projektovej dokumentácií sú zatiaľ len malé technické zmeny v niektorých výškach, aby sme sa čo najlepšie prispôsobili terénu a požiadavkám vlastníkov susedných nehnuteľností,“ doplnil pre Dnes24 hovorca.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM