Správy

Župa reaguje na dištančnú výučbu: Obmedzuje posilové autobusové spoje na internáty

Prevádzka piatkových a nedeľňajších posilových autobusových spojov pre žiakov stredných škôl bude prerušená. Zmeny nastanú už tento týždeň.

Ilustračný obrázok k článku Župa reaguje na dištančnú výučbu: Obmedzuje posilové autobusové spoje na internáty
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Prešovský samosprávny kraj (PSK) obmedzuje posilové spoje na internáty a z internátov, ostatné spoje budú jazdiť bezo zmien. Informovala o tom Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie PSK.

Už v piatok

„Prešovský samosprávny kraj (PSK) pristupuje k prerušeniu posilových spojov prímestskej autobusovej dopravy, ktoré zabezpečujú návoz žiakov a študentov na a z internátov. K zmene by malo dôjsť už od piatka 23. októbra. Prerušenie sa vzťahuje na piatkové posilové spoje, ktoré zabezpečujú zvoz žiakov z internátov a nedeľňajšie posilové spoje, ktoré sú určené prioritne pre žiakov dochádzajúcich na internáty,“ informovala Heilová.

Samospráva tak podľa jej slov reaguje na zavedenie dištančnej formy výučby pre žiakov stredných škôl a študentov vysokých škôl. Prerušenie prevádzky uvedených posilových spojov v SAD Prešov, SAD Poprad, SAD Humenné a BUS Karpaty avizuje až do odvolania.

„Župa zároveň ubezpečuje cestujúcich, že na ostatných spojoch momentálne nedochádza k žiadnym zmenám. Ďalšie prípadne úpravy cestovného poriadku budú závisieť od aktuálnej epidemiologickej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 a odporúčaniami nezávislého koordinátora verejnej dopravy IDS Východ,“ doplnila Heilová.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM