Správy

Testovanie v Prešove: Poznáme ZOZNAM odberných miest, ľudia môžu prísť aj do krčiem

V drvivej väčšine kopírujú odberné miesta tie lokality, kde sa v minulosti konali voľby. Ľudia tak na test môžu zájsť aj do niektorých pubov či reštaurácie.

Ilustračný obrázok k článku Testovanie v Prešove: Poznáme ZOZNAM odberných miest, ľudia môžu prísť aj do krčiem
2
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Počas víkendového testovania v Prešove bude potrebné byť trpezlivý, dôležité bude prísť na určený čas podľa prvého písmena svojho priezviska a riadiť sa pokynmi. O všetkých podrobnostiach informuje Mesto Prešov na svojej webstránke.

Na Sibírskej šesť

„Odporúčame, aby ste sa testovania zúčastnili na odbernom mieste – v okrsku, v ktorom ste boli voliť počas posledných volieb do NR SR,“ zdôrazňuje prešovská radnica. Záujemcovia o testovanie tak môžu prísť aj do reštaurácie, pubov či škôl.

V niektorých lokalitách bude zriadených viacero odberných miest. Napríklad na ZŠ Važecká budú tri a na ZŠ Sibírska až šesť.

Nemusí to však stačiť, pretože na testovanie môže celkovo prísť viac než 80 000 ľudí. „Potrebovali by sme viac odberných miest, sme však limitovaní počtom, ktorý nám schvália OS SR,“ uviedol pre spravodajský portál Prešov Dnes24 hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

AKTUALIZÁCIA 18:45

Vo štvrtok podvečer prešovská radnica informovala o jednej zmene. „Odberné miesto na ŠDaJ PU (starý internát), na ulici 17. novembra č. 13, bude presunuté do budovy Rektorátu Prešovskej univerzity, na ulici 17. novembra č. 15. Ostatné odberné miesta budú umiestnené na pôvodných adresách, ktoré sú uvedené v informačnom letáku,“ dodal Tomek.

Presný zoznam všetkých odberných miest v Prešove nájdete v priloženej fotogalérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Obrazom: Zoznam odberných miest v Prešove
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM