Ľubomír Hudačko Správy

Veľký projekt týkajúci sa majiteľov áut v Prešove: V meste chcú zaviesť rezidenčné parkovanie!

Parkovanie v obytných zónach je jedným z najpálčivejších problémov Prešovčanov. Mesto ho chce riešiť zavedením rezidenčného parkovania. Radnica prezradila, aké podmienky má v pláne pre ľudí stanoviť a predstavila aj jednu časť projektu. Tou je vytvorenie 700 parkovacích miest.

Ilustračný obrázok k článku Veľký projekt týkajúci sa majiteľov áut v Prešove: V meste chcú zaviesť rezidenčné parkovanie!
Zdroj: Dnes24.sk

V Prešove sa parkovacia politika podľa slov magistrátu prvýkrát rieši komplexne a to tak, že sa určia jasné a jednotné pravidlá pre majiteľov a používateľov áut.

Prednosť parkovania

Pre parkovanie a odstavovanie vozidiel v obytných zónach mesta Prešov sa stanovia podmienky, podľa ktorých budú mať prednosť parkovania tam bývajúci obyvatelia. Aby sa táto koncepcia mohla zrealizovať, je nutné, predovšetkým na sídliskách, kde je akútny nedostatok parkovacích miest, ich aj dobudovať.

„Riešenie zanedbávanej statickej dopravy je pre nás veľkou úlohou. Dnes predstavujeme jednu časť projektu, ktorý chceme realizovať na najväčšom prešovskom sídlisku Sekčov, kde vytvoríme 700 parkovacích miest. Prijaté opatrenia smerujú k tomu, že do živelného parkovania sa zavedie poriadok,“ skonštatovala primátorka Andrea Turčanová.

Aj inde

Mesto v úvodnej fáze prichádza s vytváraním nových parkovacích miest na sídlisku Sekčov, kde je ich najväčší nedostatok. Okrem vytvorenia nových parkovacích miest sa tiež upraví viacero plôch, na ktorých sa v súčasnosti parkuje provizórne. Tento model sa následne, ešte v priebehu tohto roka, začne podľa radnice zavádzať aj v ďalších častiach mesta ako sídlisko Šváby, Sídlisko III a II. Zavedenie rezidenčného parkovania sa predpokladá v priebehu roku 2017.

Môže vás zaujímať:

Zefektívnenie práce v Prešove: Mesto kúpilo malé nákladné vozidlo

V Prešove štartujú Dni mesta: Zoznámte sa s absolútnou novinkou, týka sa tradičného východniarske­ho jedla!

Dopravný podnik otvoril dvere dokorán: Pochválil sa aj novinkou, ktorá bude brázdiť ulice Prešova!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM