Ľubomír Hudačko Rôzne

Dopravný podnik otvoril dvere dokorán: Pochválil sa aj novinkou, ktorá bude brázdiť ulice Prešova!

Obľúbené predstavenie činnosti a fungovanie Dopravného podniku si v Prešove nenechali ujsť stovky ľudí. Deň otvorených dverí mal opäť na programe množstvo atrakcií. Došlo aj na predstavenie zaujímavej novinky.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik otvoril dvere dokorán: Pochválil sa aj novinkou, ktorá bude brázdiť ulice Prešova!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Program pre návštevníkov pripravili organizátori Dňa otvorených dverí aj tento rok. Šlo o štyri hodiny času plného rôznych atrakcií venovaných najmä deťom k ich nedávnemu sviatku MDD.

No obdivovať fungovanie Dopravného podniku mohli aj dospelí. Cestujúci zo Sídliska III, Švábov a Sekčova dokonca mohli využiť dopravu na miesto konania zadarmo. Hneď po príchode do areálu pasažieri ešte nevystúpili, ale trpezlivo čakali, čo sa s nimi v autobuse bude diať. Vodič MHD totiž zašiel do umyvárne a každý si tak zblízka mohol vychutnať najlákavejšiu atrakciu celého podujatia.

„Aj tohto roku sme pre veľký úspech zopakovali prejazd autobusu cez umyváreň počas jej činnosti. Čiže v autobuse sedeli cestujúci. Predstavili sme vlastne všetky činnosti, ktoré súvisia s mestskou hromadnou dopravou v Prešove,“ uviedol riaditeľ DPMP Peter Janus.

Kultúrny program zabezpečili mažoretky Diridonky, Soľnobanská heligónka Jozefa Ňachaja či Prešofske mapkare, alebo divadlo Babadlo. Vyskúšať ste si mohli aj označenie lístkov v historických označovačoch, sadnúť si za volant šoféra autobusu a zistiť, kde vás už nevidí, či preveriť si zručnosti pri prvej pomoci. Prekvapením dňa bolo predstavenie nového vozidla Dopravného podniku, ktoré bude na požiadanie s výkladom sprievodcu, prípadne audiosprievodcu jazdiť po meste. Viac si prezrite v našej fotogalérii a videogalérii.

Deň otvorených dverí v Dopravnom podniku: Predstavili aj nové vozidlo
19
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zábery z Dňa otvorených dverí v prešovskom Dopravnom podniku
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM