Správy

Zefektívnenie práce v Prešove: Mesto kúpilo malé nákladné vozidlo

Vyčkávanie na externé vozidlo bolo v Prešove často terčom kritiky občanov. Teraz to však mesto vyriešilo, pretože kúpilo malé nákladné vozidlo. Zefektívni prácu a primátorka poukázala ešte aj na úspory.

Ilustračný obrázok k článku Zefektívnenie práce v Prešove: Mesto kúpilo malé nákladné vozidlo
Zdroj: Mesto Prešov

Mesto Prešov kúpilo za 18 600 eur malé nákladné vozidlo. Bude slúžiť pre potreby zamestnancov malých obecných služieb na zefektívnenie ich práce. Informoval o tom tlačový referent Mestského úradu v Prešove Milan Grejták.

Úžitkové vozidlo Piagio Porter budú v meste používať pracovníci malých obecných služieb hlavne na prevoz náradia, ako sú kosačky či krovinorezy. Grejták doplnil, že ide o vozidlo s nadstavbou s objemom tri kubické metre, preto poslúži aj na odvoz stavebného či sadbového materiálu. Spružní hlavne odvoz pokosenej trávy, lístia a posypového materiálu po zime, ktoré na kôpkach vždy dlho čakalo na odpratanie.

Mesto ročne za takýto odvoz platilo zmluvným partnerom okolo 15 000 eur. Poslanci mestského zastupiteľstva na nákup úžitkového vozidla schválili 21 000 eur, nakoniec ho mesto kúpilo o 2 400 eur lacnejšie. Primátorka Prešova Andrea Turčanová poukázala aj na ďalšiu možnosť úspory. „Ide o vozidlo s kombinovanou úpravou benzínového motora a LPG, čo má vplyv nielen na lacnejšiu prevádzku, ale aj na ekológiu," uviedla počas jeho preberania.

Môže vás zaujímať:

Mladí ľudia, ktorí si rozhodne zaslúžia palec hore: Zoznámte sa s novými Hviezdami Prešova!

Aké sú priority na Šváboch pre druhú polovicu roka? Poslanec Benko o tom, čo sa ešte chystá!

Keď sa merať cestu rozhodne oplatí: 3 dediny neďaleko Prešova, ktoré dostanú aj vás

foto: mesto Prešov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM