Ľubomír Hudačko Rôzne

Aké sú priority na Šváboch pre druhú polovicu roka? Poslanec Benko o tom, čo sa ešte chystá!

Roboty ako na kostole je v každej mestskej časti Prešova a inak tomu nie je ani v prípade č. 5. Lokality Solivaru a Soľnej bani už nejednu zmenu vlani pocítili, ďalšie novinky sa pre sídlisko Šváby ešte pre druhú polovicu roka 2016 chystajú. O aké vlastne ide?

Ilustračný obrázok k článku Aké sú priority na Šváboch pre druhú polovicu roka? Poslanec Benko o tom, čo sa ešte chystá!
Zdroj: Dnes24.sk

V mestskej časti č. 5, ktorá zahŕňa Solivar, Soľnú Baňu a Šváby sa potešia rodičia, ktorých ratolesti navštevujú Materskú školu na Solivarskej ulici. V objekte je potrebné vymeniť okná, opraviť strechu a budovu zatepliť. Tohto roku chcú poslanci odsúhlasiť k nej projektovú dokumentáciu.

„Tento rok chceme robiť aj cyklochodník na Šváboch ku križovatke a chodník od križovatky k bývalej Plete. Nezabúdame ani na školy, vymeníme okná na Materskej škole na Važeckej ulici, kde sa veľmi potešia, lebo škôlka už bude mať konečne vymenené všetky okná,“ podotkol poslanec a člen výboru mestskej časti č. 5 v jednej osobe Miroslav Benko a dodal:

„Na Šváboch bude aj Street Workout ihrisko. Minulého roku sme ho začali stavať a tohto roku bude dokončené. Chodili za nami najmä mladí zo Švábov, že majú takú požiadavku, tak sme im vyhoveli. Bude to medzi materskou a základnou školou na Važeckej ulici, kde už je ihrisko pre deti s rôznymi hracími prvkami. Bude tam teda aj športový areál pre deti a mládež," uviedol ďalej poslanec novinky najmä pre aktívnych mladých. A čo pribudlo v tejto mestskej časti vlani?

„Pribudlo osvetlenie na parkovisku pri Materskej škole na Važeckej. Ľudia sa nám sťažovali na krádeže pneumatík, zrkadiel a poškodzovanie áut. Preto sme im vyhoveli, lebo autá mali zaparkované v tme. Vymenili sme svietidlá na Solivare a postupne sa budú meniť aj na iných miestach. Vymenil sa aj asfaltový koberec za PKO na Šváboch. Bol už v dezolátnom stave. Budeme ďalej pokračovať v aktivitách ešte aj v tomto roku. Podporujeme všetky investície, ale keď porovnám Šváby a Sekčov s inými mestskými časťami, tak po prepočítaní na metre štvorcové je to málo. Nechceme, aby nás brali ako okrajovú časť,“ uzavrel Miroslav Benko.

Môže vás zaujímať:

Nevidiacim pomôže, v noci však obyvateľom lezie na nervy: Hovoriaci semafor v Prešove je pod paľbou kritiky

Strašiak, ktorý špatí Prešov: Niekdajšie kasárne na Masarykovej chátrajú už celé roky! FOTO

FOTKY, ktoré dostanú aj vás: Zaspomínajte si na časy, keď v centre Prešova bolo kúpalisko

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM