Ľubomír Hudačko Rôzne

Nový prednosta aj nečakaný krst prešovskej primátorky: Preštudujte si to naj, čo priniesol týždeň!

V Prešove a okolí priniesol mnoho zaujímavého aj tretí decembrový týždeň. My sme sa pozreli na udalosti a správy, ktoré najviac zarezonovali u našich čitateľov. Pozrite si prehľad najklikanejších tém na našom spravodajskom portáli za uplynulý týždeň.

Ilustračný obrázok k článku Nový prednosta aj nečakaný krst prešovskej primátorky: Preštudujte si to naj, čo priniesol týždeň!
Zdroj: TASR

Po ustanovujúcom mestskom zastupiteľstve sa konalo prvé, mimoriadne MsZ s primátorkou a aj novými mestskými poslancami. Na rokovaní sa schvaľoval aj plat novej hlavy mesta.

So slávnostnými udalosťami súvisí aj krst. Veľmi dobre to poznajú najmä hudobníci, ktorí takto uvádzajú do života svoj album. Avšak, nová primátorka Prešova Andrea Turčanová zažila „krst“ nechcene. Dokonca rovno počas slávnostného zastupiteľstva!

Otrasný nález v Prešove. V areáli bývalých kasárni objavili dve mŕtvoly. Tu sú informácie.

Personálne zmeny v Prešove! Nová primátorka Andrea Turčanová uviedla do sveta výmenu na poste prednostu mestského úradu. S účinnosťou od 18. decembra 2014 bol do tohto kresla menovaný Jozef Smetana. Na tomto poste strieda Katarínu Kiretu, ktorá bola do funkcie menovaná v roku 2013.

Nielen rovesníčky, ale aj starší by si od nej mali brať príklad. Deviatačka Antónia Barnová z prešovskej základnej školy na Kúpeľnej ulici prejavuje lásku k zvieratám ako hrom a neostalo to bez povšimnutia. V Detskom čine roka získala prvé miesto!

V jednej z predajní na ulici Antona Prídavku došlo k lúpežnému prepadnutiu. Podľa polície mal páchateľ mieriť pištoľou na predavačku, tá však zachovala chladnú hlavu a postupovala odvážne!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM