Ľubomír Hudačko Krimi

V prešovskej predajni došlo k lúpežnému prepadnutiu: Predavačka postupovala odvážne!

V jednej z predajní na ulici Antona Prídavku došlo k lúpežnému prepadnutiu. Páchateľ mal podľa polície mieriť pištoľou na predavačku, tá však zachovala chladnú hlavu a postupovala odvážne!

Ilustračný obrázok k článku V prešovskej predajni došlo k lúpežnému prepadnutiu: Predavačka postupovala odvážne!
Zdroj: TASR

Doposiaľ neznámy páchateľ prepadol predavačku (55). Páchateľ si podľa polície po vstupe do predajne na tvár natiahol šatku a pristúpil k predajnému pultu, pričom z vrecka bundy vytiahol najprv mikroténové vrecko, ktoré položil na predajný pult a následne vytiahol aj zbraň – pištoľ, ktorú namieril na ženu.

„Muž od ženy pýtal celodennú tržbu, ktorú mu však odvážna predavačka odmietla dať a zo svojho telefónu začala volať na políciu. Muž v tom obtiahol zbraň a neustále mieril na ženu, ktorá sa telefonicky kontaktovala s políciou. Hneď ako žena začala hovoriť s políciou, páchateľ vzal svoje mikroténové vrecko a z predajne utiekol,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Ako ďalej hovorkyňa dodala, podľa popisu predavačky malo ísť o mladého muža vo veku 20–25 rokov, štíhlej postavy, vysokého 175–180 cm, hnedé oči a na sebe mal oblečenú svetlozelenú bundu, po ktorej boli vodorovné čierne pruhy. V čase prepadu mal na hlave kapucňu a mal na sebe svetlé tepláky.

„Na základe uvedeného bolo vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru Prešov začaté trestné stíhanie zo zločinu lúpeže – páchateľovi v prípade vypátrania a preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov,“ dodala hovorkyňa.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM