Ľubomír Hudačko Správy

Poslanci rozhodovali o plate primátorky: Toľkoto eur odklepli Turčanovej!

Po ustanovujúcom mestskom zastupiteľstve sa koná prvé, mimoriadne MsZ s primátorkou a aj novými mestskými poslancami. Na rokovaní sa schvaľoval aj plat novej hlavy mesta.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci rozhodovali o plate primátorky: Toľkoto eur odklepli Turčanovej!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: TASR

Prvé Mestské zastupiteľstvo Prešova s novou primátorkou sa zišlo v meste v piatok. Tesne pred Vianocami ho zvolala Andrea Turčanová.

Jedným z bodov, ktoré poslanci už prerokovali, je aj plat novozvolenej hlavy mesta. Mestskí poslanci vychádzali zo sumy, ktorú poberal jej predchodca Pavel Hagyari. Plat primátorky sa vyrátaval z priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve za predchádzajúci rok. Ide o sumu 824 eur, ktorá sa potom násobí číslom 3,19. To je podmienené počtom obyvateľov v danom meste.

Minimálny plat tak v súčasnosti predstavuje sumu 2 629 eur, v kompetencii mestského zastupiteľstva je podľa hovorkyne radnice Veroniky Kmetóny Gazdovej zvýšenie platu primátorky až o sedemdesiat percent, číže do výšky 4 470 eur.

A akú cifru napokon zástupcovia občanov novej primátorke odklepli? Predkladaná suma bola ešte pred zasadnutím zatupiteľstva vo výške 3 421 eur. Napokon ju aj poslanci odhlasovali a Andrea Turčanová tak bude poberať práve túto sumu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM