Ľubomír Hudačko Správy

Jej láska k psíkom neostala bez povšimnutia: Prešovčanka (15) získala 1. miesto v Detskom čine roka!

Nielen rovesníčky, ale aj starší by si od nej mali brať príklad. Deviatačka Antónia Barnová z prešovskej základnej školy na Kúpeľnej ulici prejavuje lásku k zvieratám ako hrom a neostalo to bez povšimnutia. V Detskom čine roka získala prvé miesto!

Ilustračný obrázok k článku Jej láska k psíkom neostala bez povšimnutia: Prešovčanka (15) získala 1. miesto v Detskom čine roka!
Zdroj: Dnes24.sk

Dobro je malý zázrak, ktorý dokáže zmeniť zvyčajné i nezvyčajné situácie v živote na niečo nezabudnuteľné.

Prvé miesto

Pestuje si ho aj Prešovčanka Antónia Barnová (15), ktorá narozdiel od mnohých rovesníčok i dospelých dokáže prejavovať lásku aj k zvieratám a tráviť svoj čas zmysluplne. Navyše, teraz bola za to ocenená a to rovno prvým miestom v projekte Detský čin roka!

Mladá slečna v súťaži získala najviac hlasov v online ankete pre dospelých a teda aj cenu Ľudia ľuďom. Aj ona tak potvrdila, že deti svojím konaním vnášajú do života iných radosť i silu nevzdávať sa a zvládať všetko, čo nás postretne. Výberová komisia a Občianske združenie Detský čin roka vybrali zo 6 191 skutkov detí i kolektívov 35 nominácii v siedmych kategóriách.

Je aj vynikajúcou žiačkou

Už tradične v predvianočnom období sa stretávajú v Bratislave deti z rôznych kútov Slovenska, aby si prebrali ocenenie za svoje dobré skutky. Podľa mamy Prešovčanky Anny Barnovej, ktorá ju do projektu prihlásila, v čase voľných dní a cez sviatky, keď už nie je v karanténe, berie si psíkov od kamarátky domov, aby mohla byť s nimi.

Roznáša letáky, aby si ľudia mohli adoptovať psíkov, alebo ich zobrať do dočasnej starostlivosti. „Okrem toho, že sa stará o opustených psíkov a venuje im neskutočne veľa lásky, je aj vynikajúcou žiačkou,“ uviedla. Projekt Detský čin roka sa obracia na deti, aby svojimi dobrými činmi urobili náš svet krajší a lepší. Cenu ĽudiaĽuďom získala Antónia Barnová, žiačka 9.A v šk. r. 2013/2014 za dlhodobú starostlivosť o opustených psíkov v útulku. „Tonke za reprezentáciu našej školy srdečne blahoželáme, želáme veľa úspechov na gymnáziu J.A.Raymana a veľa dobrých skutkov,“ uviedli zástupcovia školy Kúpeľnej v Prešove.

foto: zš

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM