Ľubomír Hudačko Správy

Personálne zmeny v meste: Katarína Kireta bola odvolaná, Prešov má nového prednostu

Personálne zmeny v Prešove! Nová primátorka Andrea Turčanová uviedla do sveta výmenu na poste prednostu mestského úradu. S účinnosťou od 18. decembra 2014 bol do tohto kresla menovaný Jozef Smetana. Na tomto poste strieda Katarínu Kiretu, ktorá bola do funkcie menovaná v roku 2013.

Ilustračný obrázok k článku Personálne zmeny v meste: Katarína Kireta bola odvolaná, Prešov má nového prednostu
Zdroj: TASR

Na písomnú žiadosť bola vo štvrtok primátorkou Andreou Turčanovou z funkcie prednostky MsÚ v Prešove odvolaná Katarína Kireta, ktorá vo svojej žiadosti uviedla rodinné dôvody.

„Verím, že sa zlepší a zefektívni činnosť a funkčnosť úradu,“ uviedla Turčanová, ktorá ďalšie personálne zmeny zatiaľ nekonkretizovala. Od nového prednostu očakáva profesionálnu spoluprácu a podľa jej slov má Smetana organizačné a riadiace schopnosti, potrebné skúsenosti a zároveň potenciál, ktorý chce primátorka využiť pre funkčnosť úradu i mesta.

Prednostu mestského úradu vymenúva a odvoláva primátor mesta v zmysle ustanovenia § 17 ods. 1 druhá veta zákona o obecnom zriadení (369/1990 Zb). Jozef Smetana doteraz zastával pozíciu vedúceho oddelenia manažérstva kvality a právnych služieb. Zamestnancom úradu je od roku 1999, od kedy pôsobil vo viacerých riadiacich funkciách: vedúci organizačného referátu (1999), vedúci kancelárie primátora (1999 – 2003), vedúci odboru vnútornej správy (2003 – 2007), vedúci odboru manažérstva kvality a zároveň zástupca prednostu (2010 – 2012).

foto: ilustračné, Katarína Kireta úplne vpravo

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM