Správy

Bezpečný ženský dom v Prešove otvára svoje priestory: Ubytovanie pre ženy a ich deti začne poskytovať do Vianoc!

Prešov bude mať vzácnú návštevu. Do nášho mesta sa príde pozrieť na zrekonštruované priestory Bezpečného ženského domu MyMamy. Ide o komplexné špecializované zariadenie, ktoré môže prichýliť viac ako 30 osôb v desiatich rodinných miestach a jednom krízovom byte.

Ilustračný obrázok k článku Bezpečný ženský dom v Prešove otvára svoje priestory: Ubytovanie pre ženy a ich deti začne poskytovať do Vianoc!
Zdroj: Dnes24.sk

Štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí Nórskeho kráľovstva spolu so zástupcami Úradu vlády SR navštívi priestory zrekonštruovaného Bezpečného ženského domu MyMamy v Prešove. Stane sa tak počas Medzinárodného dňa boja proti násiliu páchanom na ženách v stredu 25. novembra 2015 o 12:00.

Bezpečný ženský dom je ďalším – po domoch v Nitre či Bratislave, ktorý sa podaril vybudovať v rámci tzv. Nórskych fondov a finančnej podpore Nórskeho kráľovstva a rozpočtu SR vo výške 676 391 eur. Priestor, ktorý môže prichýliť viac ako 30 osôb v desiatich rodinných miestach a jednom krízovom byte, je komplexným špecializovaných zariadením uplatňujúcim odporúčania Minimálnych štandárd Rady Európy a poskytuje služby ženám zažívajúcim násilie a ich deťom ako jediné zariadenie tohto druhu v Prešovskom kra­ji.

Vďaka projektu v rámci programu Domáce a rodovo podmienené násilie, ktorého správcom je Úrad vlády SR, v novom bezpečnom ženskom dome poskytuje personál klientkám odborné služby – ich manuál bol vypracovaný na základe know-how nórskych partnerov z Centra Nora IKS a Krízového centra v Glamdal a bude slúžiť ostatným zariadeniam na Slovensku, ktoré pracujú s rovnakou klientelou.

Budova Bezpečného ženského domu MyMamy bola skolaudovaná v októbri tohto roku, priebežne je vybavovaná nábytkom a do tohoročných Vianoc začne poskytovať aj ubytovacie služby pre ženy a ich deti. Na projekte okrem uvedených partnerov participovalo aj mesto Prešov.

Môže vás zaujímať:

V Prešove zasadol Krízový štáb: Primátorka pristúpila kvôli dopravnej situácii k mimoriadnemu kro­ku!

Na Sekčove zmodernizovali kotolňu a skrášlili tak aj sídlisko: Štyri veľké nepekné komíny už neuvidíme!

Čelili mimoriadnej udalosti, vláda im pošle peniaze: Do týchto obcí nášho okresu smeruje balík eur!

foto: OZ MyMamy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM