Správy

V Prešove zasadol Krízový štáb: Primátorka pristúpila kvôli dopravnej situácii k mimoriadnemu kroku!

V Prešove kvôli dopravnej situácii zasadol Krízový štáb. Primátorkou Andreou Turčanovou bola následne o 13.00 hodine vyhlásená mimoriadna situácia na území mesta!

Ilustračný obrázok k článku V Prešove zasadol Krízový štáb: Primátorka pristúpila kvôli dopravnej situácii k mimoriadnemu kroku!
Zdroj: Dnes24.sk

Primátorka Andrea Turčanová vyhlásila dnes o 13:00 mimoriadnu situáciu. Mestu tak podľa radnice budú bezprostredne predložené opatrenia oslovených zložiek, ktoré pomôžu minimalizovať následky tejto mimoriadnej situácie.

Zasadol Krízový štáb

„Dopravná situácia je kritická. Konštatovali to vo štvrtok členovia Krízového štábu mesta Prešov, na zasadnutí ktorého sa zúčastnil aj Viktor Stromček, štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a Peter Chudík, predseda PSK,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Stalo sa tak na základe vyjadrení zložiek Integrovaného záchranného systému, konkrétne Operačného strediska záchrannej služby Slovenskej republiky, KR HaZZ v Prešove a KR PZ v Prešove. „A na základe zlého technického stavu mosta Škultétyho (Čierny most), ktorý je v súčasnosti hlavnou trasou tranzitnej i mestskej dopravy, bolo konštatované, že pozastavením stavebnej činnosti na stavbe I/68, odb. Škultétyho – ZVL nastalo obdobie ohrozenia, ktoré vedie k vzniku udalostí ohrozujúcich život, zdravie a majetok občanov a životného prostredia,“ uviedla hovorkyňa radnice.

Upchávanie komunikácií a meškanie MHD

Ako hovorkyňa dodala, v rovnakom zmysle sa niesli aj vyjadrenia Slovenského vodohospodárskeho podniku, š. p., odštepného závodu Košice, uznesenie Dopravnej komisie mesta Prešov a stanovisko Dopravného podniku mesta Prešove, a.s. Mesto Prešov sa tak dostáva do centra pozornosti všetkých zložiek.

Podľa slov radnice tento stav spôsoboval upchávanie miestnych komunikácií či meškanie MHD od 20 do 100 min, ako aj zvýšenie času dojazdu zložiek Integrovaného záchranného systému a ohrozeniu zdravia a života. Podľa slov štátneho tajomníka Viktora Stromčeka vyhlásením mimoriadnej situácie tak bude môcť Ministerstvo dopravy vybrať dodávateľa na dokončenie stavby v skrátenom konaní, čím by cesta by stavba mohla byť dokončená koncom budúceho roka.

Primátorka vyhlásila mimoriadnu situáciu

„Na základe vyššie uvedených skutočností a jednomyseľného odporúčania všetkých prítomných členov KŠ bola o 13:00 primátorkou mesta Prešov Andreou Turčanovou vyhlásená mimoriadna situácia na území mesta Prešov. Mesto uložilo Odboru dopravy, životného prostredia a komunálnych služieb MsÚ výkon štátneho odborného dozoru vo zvýšenej miere na všetkých miestnych komunikáciách súvisiacich s týmto dopravným uzlom, Mestskej polícii v Prešove a Dopravnému podniku mesta Prešov, a.s. predložiť návrh opatrení, ktoré pomôžu minimalizovať následky tejto mimoriadnej situácie,“ pokračovala hovorkyňa.

Tá zároveň dodala, že oslovené bolo aj Krajské riaditeľstvo Policajného zboru SR a Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru, ako aj Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR o predloženie návrhu opatrení, ktoré pomôžu k urýchlenému odstráneniu súčasného stavu a ukončeniu mimoriadnej situácie.

Môže vás zaujímať:

Na Sekčove zmodernizovali kotolňu a skrášlili tak aj sídlisko: Štyri veľké nepekné komíny už neuvidíme!

Dlhoočakávané dobudovanie chodníka na Sídlisku III sa už blíži: Jeho súčasťou bude aj varovný pás, tu sú ďalšie detaily

Tristo metrov dlhý úsek, na ktorý sme netrpezlivo čakali: Kuzmányho v Prešove je už oficiálne sprejazdnená

foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Prešov
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM