Ľubomír Hudačko Správy

Zmenený na nepoznanie: Areál vojenskej nemocnice prešiel výraznou obmenou

Podľa slov primátorky Turčanovej tento areál v minulosti patril nemocnici a proces majetkovoprávneho vysporiadania pozemkov bol veľmi zdĺhavý.

Ilustračný obrázok k článku Zmenený na nepoznanie: Areál vojenskej nemocnice prešiel výraznou obmenou
Zdroj: Mesto Prešov

Okolie bývalej vojenskej nemocnice na Raymanovej ulici je obnovené, sú tam nové parkovacie plochy, prístupové komunikácie, chodníky a verejné osvetlenie. Dnes24.sk o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Viac správ z Prešova:

Pred rekonštrukciou bolo v nevyhovujúcom stave, chýbalo napríklad verejné osvetlenie. „Mesto Prešov sa preto rozhodlo pre kompletnú revitalizáciu areálu. Pribudli aj nové lavičky a odpadkové koše. Po stavebných úpravách tu bolo vybudovaných 30 parkovacích miest, z toho dve miesta sú vyhradené pre osoby so zníženou schopnosťou pohybu,“ spresnil Tomek.

Patril nemocnici

Podľa slov primátorky Turčanovej tento areál v minulosti patril nemocnici a proces majetkovoprávneho vysporiadania pozemkov bol veľmi zdĺhavý.

„V rámci sadových úprav bola zrealizovaná výsadba stromovej a kríkovej vegetácie a pribudli tu aj trvalkové záhony. Celková cena prác predstavuje 165 240,61 eur s DPH,“ dodal Tomek.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM