Správy

Zlepšenie pandemickej situácie znamená zmeny v prešovskej MHD: TOTO už začalo platiť

Okres Prešov sa dlho nachádzal v červenej farbe, no po aktualizácii covid automatu vynechal ružovú a prešiel už do oranžovej farby. Čo to znamená pre MHD?

Ilustračný obrázok k článku Zlepšenie pandemickej situácie znamená zmeny v prešovskej MHD: TOTO už začalo platiť
Zdroj: Dnes24.sk

Keďže sa situácie s pandémiou zlepšila aj v Prešovskom okrese, od pondelka 31. mája bude v oranžovej farbe. Vďaka tomu platia zmeny niektorých opatrení aj vo vozidlách MHD. Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Minimálne rúško

„Dopravný podnik mesta Prešov v tejto súvislosti prijal aktualizované opatrenia pre cestujúcich v MHD. Prvou zásadnou zmenou je, že povinnosť mať nasadený respirátor vo vozidlách MHD sa mení na odporúčanie,“ uviedol Tomek s tým, že všetci cestujúci budú tak od pondelka povinní mať prekryté dýchacie cesty minimálne ochranným rúškom počas celej cesty v autobuse alebo trolejbuse.

Druhou zmenou je obnovenie používania dopytových tlačidiel na otváranie dverí.

Nové správy máme aj z východu:

„Pred nástupom alebo výstupom z vozidla tak cestujúci budú opäť musieť stlačiť dopytové tlačidlo, ktoré sa nachádza na dverách alebo na madle. V letnom období sa tým predíde zbytočnému otváraniu všetkých dverí v autobusoch alebo trolejbusoch na každej zo zastávok, nakoľko máme klimatizovaných 44% vozidiel a očakávame dodanie ďalších,“ poznamenal ďalej hovorca.

Predaj stále zrušený

Po obnovení používania dopytových tlačidiel sa podľa Tomeka podarí zvýšiť účinnosť chladenia interiéru, vďaka čomu bude cesta v MHD pre všetkých príjemnejšia.

A čo sa týka doplnkového predaja cestovných lístkov u vodiča, ten je naďalej zrušený. Platí tiež, že nástup a výstup cez predné dvere je zakázaný s výnimkou zrakovo postihnutých cestujúcich.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM