Správy

V prešovskej MHD sa nám bude prihovárať žena: Hlásenia zastávok sa už chystajú nahrať

Názvy zastávok a aj ďalšie oznamy vo vozidlách prešovskej MHD, bude oznamovať ženský hlas. V najbližších dňoch sa plánuje s nahrávaním.

Ilustračný obrázok k článku V prešovskej MHD sa nám bude prihovárať žena: Hlásenia zastávok sa už chystajú nahrať
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Viac než 20 rokov oznamoval názvy zastávok v prešovskej MHD Peter Janus, ktorý bol dlhé roky aj riaditeľom Dopravného podniku mesta Prešov (DPMP).

Hľadanie hlasu

"Skúšali sme to viacerí, ale nakoniec padlo rozhodnutie na mňa, hoci som ho neovplyňoval. Bol to prirodzený výber,“ prezradil nám pred časom Peter Janus takúto zaujímavosť.

Po ukončení spolupráce medzi ním a DPMP sa však hľadal vhodný hlas, ktorý doterajší bude môcť nahradiť. „DPMP oslovil niekoľko svojich zamestnancov, ktorí by mohli nahrať nové hlásenie zastávok. Keďže sa nepodarilo nájsť vhodného adepta priamo v našej spoločnosti, DPMP oslovil viacerých profesionálov z mediálneho prostredia,“ vysvetlil ďalšie podrobnosti pre Dnes24 hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Kedy môže znieť

Aktuálne už DPMP má pripravenú dohodu na nahratie nových zvukových hlásení zastávok. „Tie budeme môcť v zmysle tejto dohody využívať počas nasledujúcich piatich rokov. V uplynulých dňoch boli vybraté dve osoby s najlepšie znejúcimi hlasmi. Nahrávky týchto hlasov si vypočulo predstavenstvo DPMP na svojom zasadnutí,“ pokračoval ďalej Tomek s tým, že hlásenia zastávok plánujú nahrať už v najbližších dňoch.

Následne ich spracujú a pripravia na používanie vo vozidlách MHD. „Predpokladáme, že nový hlas budú cestujúci v autobusoch a trolejbusoch počuť už na prelome mesiacov október a november 2020. Nový hlas bude cestujúcim oznamovať už aj nové názvy niektorých zastávok,“ priblížil na záver pre Dnes24 Tomek.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť zábery z Bardejova.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Hl. foto: ilustračné

Obrazom: Bardejov, jedno z najkrajších miest na Slovensku
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM