Správy Správy

V Prešove vyrástol špeciálny prístrešok MHD: Architekti sa museli vysporiadať so zvláštnosťou a toto vymysleli!

Až 20 nových prístreškov. Takýto počet pribudne v rámci prešovskej MHD na zastávkach, jeden už bol aj odovzdaný do užívania. Dokonca nie je len taký hocijaký.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove vyrástol špeciálny prístrešok MHD: Architekti sa museli vysporiadať so zvláštnosťou a toto vymysleli!
Zdroj: Dnes24.sk

Prístrešky s nákladmi 6370 eur s DPH. Ide o investíciu z priorít, ktoré si určili prešovskí poslanci tejto mestskej časti na rok 2015 a na ktoré dostali balík peňazí z mestského rozpočtu.

Ako uviedol referent tlačového oddelenia Mestského úradu Prešov Milan Grejták, zvláštnosťou prístrešku na zastávke Nova je jeho priechodnosť. Architekti sa pri jeho navrhovaní museli vysporiadať so skutočnosťou, že zastávka MHD je pri pomerne úzkom chodníku, za ktorým je hneď plot rodinného domu. Vznikol tak zvláštny prístrešok, ktorý chráni cestujúcich, ale zároveň neobmedzuje ľudí prechádzajúcich chodníkom.

Ide o prestrešenie zastávky, ktorá je z oboch bokov priechodná. Pri plote je umiestnená lavička. Napriek obmedzeným možnostiam majú obyvatelia Fintickej ulice čakanie na autobus komfortnejšie. Atypický prístrešok chráni cestujúcich pred dažďom. Ďalšie prístrešky na zastávkach MHD budú stavať priebežne. Ide hlavne o nové ulice, kde zastávky pribudli iba nedávno.

Môže vás zaujímať:

Na Sekčove vyrastie stavba za stovky tisíc eur: Nový športový stánok s umelou ľadovou plochou!

Slovenský unikát, ktorý nájdeme jedine v Prešove: Velodrómu svitá na lepšie časy!

Mesto prevzalo zimný štadión: Sú na ňom už vymenené všetky zámky!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM