Správy

Mesto prevzalo zimný štadión: Sú na ňom už vymenené všetky zámky!

Prešovská primátorka rozhodla o prevzatí priestorov zimného štadióna na základe rozhodnutia mestského zastupiteľstva. Mesto tak prevzalo od bývalého prevádzkovateľa zimný štadión a už sú vymenené aj všetky zámky.

Ilustračný obrázok k článku Mesto prevzalo zimný štadión: Sú na ňom už vymenené všetky zámky!
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Prešov v pondelok prevzalo od bývalého prevádzkovateľa zimný štadión. Jeho prevádzky sa to nedotkne. Informoval o tom referent tlačového odboru mestského úradu Milan Grejták.

Primátorka Andrea Turčanová o prevzatí priestorov rozhodla na základe rozhodnutia mestského zastupiteľstva, ktoré ju k prevzatiu štadióna zaviazalo uznesením a po konzultácii s právnikmi. „Čakali sme dosť dlho,“ zdôraznila primátorka. Mesto Prešov má tiež päť rôznych súdnych rozhodnutí, v ktorých sa nezávisle konštatuje, že nájomný vzťah doterajšieho správcu sa skončil 29. júna. Ten tvrdil, že nájomný vzťah mu trvá do konca roka.

Prevzatie zimného štadióna sa uskutočnilo mimoriadne pokojným spôsobom. Zamestnanci doterajšieho správcu štadióna umožnili komisii, ktorú vymenovala primátorka, vstup do všetkých priestorov štadióna. Po jeho protokolárnom zdokumentovaní radnica nechala vymeniť zámky na všetkých vstupoch. Zároveň vykonali aj odpis stavu meračov vody a energií.

„Od 1. decembra, bude správcom štadióna mestská spoločnosť Prešov Real,“ konkretizovala Turčanová. Prevádzky štadióna sa táto skutočnosť nedotkne, pondelokové tréningy sa uskutočnili podľa rozpisu, pre dokončenie preberania bol zrušený iba popoludňajší komerčný nájom. Od utorka bude štadión prevádzkovaný v štandardnom režime, doplnil Grejták.

Môže vás zaujímať:

V decembri nastanú veľké zmeny v cestovnom poriadku: Pozrite si už teraz, ako to bude po novom!

Mesto investovalo financie do malých, ale dôležitých úprav: Pozrite, čo všetko máme v Prešove vynovené

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM