Správy

Na Sekčove vyrastie stavba za stovky tisíc eur: Nový športový stánok s umelou ľadovou plochou!

Na Sekčove idú stavať nový športový stánok s umelou ľadovou plochou. Zemné práce na jeho výstavbu sa začnú už tento týždeň a vybudujú sa tu aj šatne či parkovisko.

Ilustračný obrázok k článku Na Sekčove vyrastie stavba za stovky tisíc eur: Nový športový stánok s umelou ľadovou plochou!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Na sídlisku Sekčov postavia tréningovú športovú halu. Na nový športový stánok s umelou ľadovou plochou v celkovom náklade 1,39 milióna eur sa združili finančné prostriedky z troch zdrojov. Prešovský samosprávny kraj vyčlenil takmer 397 000 eur a pozemky na Ulici Ľudmily Podjavorinskej, kde hala bude stáť.

Na stavbu je všetko pripravené

Dotáciu vo výške 200 000 eur na tento účel poskytla na svojom výjazdovom zasadnutí ešte v roku 2014 vláda SR. Financie vo výške 791 000 eur poskytne spoločnosť KEN-EX, ktorá bude halu neskôr aj prevádzkovať. „V súčasnosti je všetko pripravené na výstavbu. Máme platné stavebné povolenie a realizačný projekt,“ informoval predseda PSK Peter Chudík.

Je potrebné zrealizovať proces verejného obstarávania na dodávateľa. Keďže súťaž pôjde cez elektronický kontraktačný systém, dodávateľ by mohol byť známy do niekoľkých týždňov. „Priebežne budeme musieť doriešiť ešte jeden problém. V danej lokalite nie je dobré podložie, preto ho budeme musieť spevniť pilótami. Predpokladáme, že to bude približne 200 000 eur k súčasnému rozpočtu 1,39 milióna eur,“ upozornil predseda PSK.

Vybudujú šatne či parkovisko

Dodal však, že vďaka EKS je možná aj úspora financií, takže sa uvidí, či kraj bude musieť ešte doplniť ďalšie finančné prostriedky zo svojho rozpočtu. V rámci projektu stavbári vybudujú betónové základy a betónovú ľadovú plochu, halu z pozinkovanej oceľovej konštrukcie s minerálnymi stenovými panelmi, šatne, technologické objekty, parkovisko, komunikačnú asfaltovú plochu.

Ráta sa tiež so zakúpením a osadením nepriameho chladenia s využitím odpadového tepla, mantinelmi, klimatizáciou a strojom na úpravu ľadu. „V každom prípade som veľmi rád, že konečne začíname realizovať tento zámer. Umelá ľadová plocha Prešovu veľmi chýba,“ uzavrel Peter Chudík.

Môže vás zaujímať:

Mesto prevzalo zimný štadión: Sú na ňom už vymenené všetky zámky!

Mesto investovalo financie do malých, ale dôležitých úprav: Pozrite, čo všetko máme v Prešove vynovené

foto: ilustračné/Peter Handzuš

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM