Ľubomír Hudačko Správy

V Prešove púta pozornosť záhadné zábradlie: Ide o nepodarok, či schválnosť? FOTO

Udrel do očí ten výjav aj vám? Na miniobchvate v Prešove je možné vidieť zábradlie, ktoré na prvý pohľad nikam nevedie. Zisťovali sme, o čo ide.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove púta pozornosť záhadné zábradlie: Ide o nepodarok, či schválnosť? FOTO
5
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Dlhoočakávaný miniobchvat sprístupnili v júli tohto roka. Po jeho otvorení sa mnohým uľavilo. No otázky viacerých vyvoláva jeden úkaz. V okolí Jilemnického ulice je totiž zábradlie, ktoré na prvý pohľad nikam nevedie a vyzerá, ako by ešte nebolo dokončené. Ide o nepodarok, alebo nie a má nejakú využiteľnosť? Obrátili sme sa na Slovenskú správu ciest.

„Okrem užívateľov cesty a priľahlých chodníkov sa po predmetnej stavebnej akcii potrebujú pohybovať aj zamestnanci správcu cesty, ktorí vykonávajú pravidelné prehliadky cesty, mostných objektov a ostatných objektov zabezpečujúcich plnú funkčnosť stavebného diela,“ uviedla pre náš portál Lucia Karelová, hovorkyňa Slovenskej správy ciest.

Podľa jej ďalších slov sa prehliadky mostných objektov vykonávajú nielen zvrchu, ale je potrebné dostať sa aj k oporám mostných objektov.

„Okrem týchto odborných zamestnancov sa po cestnej komunikácii, chodníkoch ako aj po priľahlých svahoch cestného telesa pohybuje aj obslužný personál zabezpečujúci pravidelnú údržbu cesty a svahov cestného telesa ako kosenie či čistenie. Uvedené zábradlie pri krídle mostného objektu, ktoré je v najvyššom bode vysoké viac ako štyri metre, zaisťuje bezpečnosť týchto zamestnancov,“ vysvetlila na margo spomínaného zábradlia pre spravodajský portál Prešov 24 Lucia Karelová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Takéto zábradlie môžete vidieť na miniobchvate  v Prešove: Udrelo do očí aj vám?
5
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM