Správy

Prešov chce zvýšiť bezpečnosť: Posilnené hliadky aj osadené betónové kvetináče!

Mesto Prešov počas verejných akcií v predvianočnom období a na Silvestra posilnilo policajné hliadky. To však nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku Prešov chce zvýšiť bezpečnosť: Posilnené hliadky aj osadené betónové kvetináče!
3
Galéria
Zdroj: TASR

Zároveň, aby sa predišlo teroristickým útokom formou nárazu do ľudí dopravným prostriedkom, spolu s policajným zborom radnica nainštalovala v centre mesta betónové kvetináče. Uviedla to hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Kde ich osadili?

„V spolupráci so štátnou políciou sme sa podieľali na realizácii protiteroristických opatrení v meste, aby sa zabránilo prípadným útokom v centre mesta počas akcií, kde je vysoký počet ľudí. Osadili sme zábrany v podobe kvetináčov v hornej časti námestia pri Trojici, v dolnej časti Hlavnej ulice plní túto funkciu pódium, ktorého laná sú zabezpečené betónovými záťažami a kvetináč tvorí zábranu aj na Metodovej ulici, ktorá ústi na Hlavnej ulici,“ povedala Kmetóny Gazdová.

Hliadková činnosť

V priebehu dňa je v teréne v centre mesta na Hlavnej ulici vo výkone hliadkovej činnosti sedem hliadok, pričom štandardne je ich päť. V popoludňajších hodinách a pri verejných akciách sa počet hliadok zvyšuje na osem.

Vianočné trhy sa začali v Prešove už deň pred Katarínou, v stredu popoludní zažal Mikuláš a jeho pomocníci vianočný strom a v najbližších dňoch sa začne v centre mesta aj pestrý kultúrny a spoločenský program. Počas všetkých masových podujatí bude na bezpečnosť a poriadok dohliadať tento zvýšený počet hliadok príslušníkov mestskej polície.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zábery z Prešova: Na takéto protiteroristické opatrenia môžete v meste naraziť
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM