Hádzaná

Tatranisti si rýchlo napravili chuť: Na záver základnej časti vyhrali o jediný gól

V záverečnom vystúpení v základnej časti Slovnaft handball extraligy sa hádzanárom Tatrana Prešov podarilo dosiahnuť želaný výsledok. Hrali proti HKM Šaľa.

Ilustračný obrázok k článku Tatranisti si rýchlo napravili chuť: Na záver základnej časti vyhrali o jediný gól
Zdroj: TASR

Zverenci trénera Slavka Golužu si víťazstvom poistili postavenie na čele tabuľky, kde majú 29 bodov. Najlepší strelcom Tatrana v zápase bol kapitán Martin Straňovský, ktorý zaťažil konto súpera šiestimi gólmi.

Duel proti Šali bol prvým tohtoročným domácim vystúpením Tatrana. Zelenobieli v ňom nemohli počítať so službami Urbana, Cabezona, Grzentiča ako aj stále doliečujúceho sa Kroka.

Zbytočné chyby v útoku

Úvodný polčas priniesol vyrovnanú hádzanú, v ktorej sa oba tímy striedali vo vedení. Do šatní napokon s najtesnejším náskokom odchádzali po Vučkovom góle z poslednej minúty spokojnejší domáci hráči.

Ten istý hráč v úvode druhého dejstva poslal Tatran prvýkrát do dvojgólového vedenia, lenže hostia odpovedali tromi gólmi v rade (12:13). Rovnakú sériu potom predviedli aj domáci, ktorým sa vydarila pasáž od 39. do 50. minúty.

V nej ušli hosťom na päťgólový rozdiel (20:15), no ako sa ukázalo, rozhodnuté stále nebolo. Zbytočné technické chyby v útoku totiž Šaľa nekompromisne trestala a tri a pol minúty pred koncom sa dotiahla na rozdiel jedného presného zásahu (21:20).

V dramatickom závere však už hostia vyrovnať nedokázali.

Hlasy po zápase

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Neviem čo mám povedať. Na tréningu vyzerajú hráči veľmi dobre. Sú rýchli, strieľajú a bránia super. Prídeme na zápas a zrazu sme v nejakom kŕči. Absolútne neviem prečo."

„Snažím sa nerobiť tlak, my sa doňho ale dostávame. Stále hráme na nejakých 50 percent. Vyhrávame o päť gólov a urobíme tri zbytočné technické chyby. Nerozumiem prečo sme v tomto kŕči.“

Dávid Michalka, krídelník Tatrana: „Začali sme celkom fajn. Hrali sme obranu 0–6, ktorú sme potom vytiahli na 1–5. Tá im spôsobovala problémy a nevedeli sa cez ňu presadiť."

"Pokračovali sme v tom aj v druhom polčase, spravili sme si päťgólový náskok. No opäť sme začali robiť zbytočné technické chyby, tri lopty sme im dali do rúk a z trháku inkasovali. Našťastie sme to ale zvládli a tri body ostali doma.“

Januš Lapajne, spojka Tatrana: „Sme v situácii, že každý zápas je pre nás ťažký. Nemôžem povedať, že by sme sa nesnažili. Aj ja som vydal zo seba maximum. Nie, žeby som nechcel hrať lepšie, no vôbec to, že som nastúpil bolo do určite miery riziko. Bolí ma koleno, ktoré je napuchnuté. Dal som do toho všetko, ale musel som sa vyhýbať priamym kontaktom."

"Súper hral dobre obranu 5–1, vzadu to zavrel veľkými hráčmi a aj to spôsobovalo naše technické chyby, ktoré súper trestal ľahkými gólmi z rýchlych kontier. Ak to bude takto aj v nedeľu v Moskve, budeme to mať ťažké.“

Najbližšie čaká hráčov Tatrana Prešov dvojzápas play-off nadnárodnej SEHA Gazprom ligy proti ruskému Spartaku Moskva.

Ďalší program

Zverenci trénera Slavka Golužu sa najprv v nedeľu 2. februára o 15. hodine predstavia v ruskej metropole, odveta je na programe v sobotu 8. februára o 18. hodine v Tatran handball aréne.

SHE – 17. kolo: Tatran Prešov – HKM Šaľa 23:22 (11:10)

  • Zostava a góly Tatrana: Cvitkovič 1, Čupryna – Rábek 4/1, Lapajne, Magdolen, Rečičár 1, Hozman 1, Vučko 4, Straňovský 6, Fodorean, Kravčák, Michalka 2, Fech, Carapkin 3, Afanou-Gatine 1.
  • Najviac gólov súpera: Michniewicz a Prokop po 7, Polák 4/2
  • 7-metrové hody: 2/1 – 2/2
  • vylúčenia: 1:4.
  • priebeh: 0:1, 3:2, 4:5, 6:7, 9:8, 10:10, 12:10, 12:13, 15:13, 16:15, 20:15, 21:17, 21:20, 23:21.

A v obrazoch si pozrite zábery z doterajšieho priebehu zimnej sezóny na Sigorde pri Prešove. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Obrazom: Zimná sezóna na Sigorde pri Prešove
8
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM