Iné športy

Uspeli na 50 percent: Prešovskí volejbalisti nestačili na Myjavu, ale zdolali Trenčín

Po pauze pokračovala nadstavbová časť volejbalovej extraligy mužov. Hráči VK Mirad PU Prešov v 3. kole na domácej palubovke hostili Myjavu a potom Trenčín.

Ilustračný obrázok k článku Uspeli na 50 percent: Prešovskí volejbalisti nestačili na Myjavu, ale zdolali Trenčín
11
Galéria
Zdroj: Alžbeta Škvarková

Volejbalisti VK Mirad PU Prešov v 3. kole na domácej palubovke hostili húževnaté družstvo TJ Spartak Myjava a o deň neskôr mladíkov zo Športovej školy volejbal Trenčín.

Ani piate meranie síl Šarišanov s Kopaničiarmi v tejto sezóne sa nerozlúsklo skôr ako po tajbrejku. Už piatykrát v sezóne sa v ich stretnutiach zrodil rovnaký výsledok. Po výsledku 2:3 (27:25, 21:25, 25:20, 13:25, 9:15) sa tešili hostia z Myjavy.

Hráčom zápasu sa stal Myjavčan Patrik Pokopec, ktorý spolu so smečiarom Matúšom Koncom pridali na konto svojho družstva zhodne po 22 bodov.

Na domácej strane hviezdil rovnako s 22 bodmi poľský univerzál Mateusz Śnieżek. Kapitán Martin Sopko st. pomohol spoluhráčom 20-timi bodmi.

Hlasy po zápase

Erik Digaňa, tréner VK Mirad PU Prešov: „Blahoželám Myjave. Bol to taký zápas, kde sa na oboch stranách kopili obrovské chyby. V prvom sete sme odvrátili katastrofu, keď sme dostali šesť bodov v rade, následne sme sa doň vrátili a vyhrali ho. V druhom sete sme zlyhali na prihrávke."

"V treťom sete sme sa opäť pozbierali, štvrtý set bol zase bez prihrávky a v piatom sete od stavu 7:8 to s nami išlo dolu vodou. Neviem, čo sa stalo. Takéto zápasy hlavne po psychickej stránke nemôžeme dopustiť. Za stavu 2:1 ich musíme ísť na ihrisko „dobiť“. Žiaľbohu to nešlo.“

Martin Pipa, tréner VO TJ Spartak Myjava: „Je to piate víťazstvo v sezóne s Prešovom, čo ma veľmi teší. Všetky tie série sú ťažké. Niektoré taktické veci, ktoré sme si povedali, tak sme splnili. To bolo kľúčom, i keď mrzí ma strašne veľa technických chýb z jednej aj druhej strany. Ten volejbal nebol až taký kvalitný, ale samozrejme víťazstvo teší."

V nedeľňajšom stretnutí proti mladíkom z tímu ŠŠ volejbal Trenčín dal tréner Digaňa šancu mladým hráčom. Domáci nedovolili uhrať Trenčanom ani set. V tesnej koncovke tretieho dejstva sa však omladina na oboch stranách postarala o drámu a rozhodol až piaty mečbal Miraďákov, ktorý na 35-ty bod premenil blokár Ivo Mikovčík.

Fakty po zápase

  • Prešovské publikum odmenilo hráčov potleskom za víťazstvo 3:0 (25:17, 25:18, 35:33).
  • Najviac (16) bodov na strane Šarišanov pridal opäť poľský univerzál Mateusz Śnieżek.
  • Za hostí zaznamenal rovnaký bodový zisk smečiar Rastislav Remenár.
  • Najužitočnejším hráčom zápasu (MVP) sa stal domáci smečiar Michal Ščerba.

Hlasy trénerov

Erik Digaňa, tréner VK Mirad PU Prešov: „Musím povedať, že Trenčín urobil pokrok. Predviedli sympaticky výkon, odohrali sympaticky zápas a zavŕšili ho tretím setom a veľmi vyrovnanou koncovkou. Mám veľkú radosť, keď mladí hráči hrajú tak obetavo, čo vo mne vždy vyvolá pozitívne emócie smerom k reprezentácií a budúcnosti volejbalu. Pekný výkon. My sme zahrali dobre."

Peter Kalný, tréner ŠŠ volejbal Trenčín: „Ja som na jednej strane rád, že sme aspoň tretí set dotiahli do nejakej drámy. Samozrejme, keď sa nám „podarí“ pokaziť 4 servisy v koncovke, tak si ani nezaslúžime vyhrať. Ale už sme hrali dobrý volejbal. Ten tretí set bol v princípe o jednej lopte a nespravili ju ani domáce družstvo, ani my sme ju nespravili.“

Nasledujúce zápasy Edymax extraligy mužov v rámci nadstavbovej časti sú v Prešove na programe v dňoch 1.-2. februára 2020. V sobotu pricestuje družstvo MVK Zvolen, v nedeľu hráči VKP Bystrina SPU Nitra, vždy od 17.00.

A v obrazoch si pozrite aj to, ako hráči Prešova o extraligové body bojovali. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Obrazom: Prešovskí volejbalisti bojovali o extraligové body
11
Galéria
Zdroj: Alžbeta Škvarková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM