Hádzaná

Nováčik, čo netrénuje v profesionálnych podmienkach: No aj tak zdolal giganta z Prešova

Cesta nováčika hádzanárskej extraligy Košice Crows sa postupne dostáva do povedomia. Hoci netrénuje v podmienkach ako Tatran Prešov, napriek tomu ho zdolal.

Ilustračný obrázok k článku Nováčik, čo netrénuje v profesionálnych podmienkach: No aj tak zdolal giganta z Prešova
Zdroj: TASR

V derby proti odvekému rivalovi Tatran utrpel prvú prehru v súťaži, keď „vranám“ podľahol 25:27 (14:11).

Napriek tomu si aj po tomto zápase udržia zelenobieli prvú priečku v tabuľke. Najlepší strelcom tímu v zápase bol Oliver Rábek so 7 gólmi.

O úvodný gól tohto hádzanárskeho roka sa v 3. minúte zápasu postaral Oliver Rábek. Favorizovaní hostia boli v zaplnenej košickej aréne aj po zvyšnú väčšinu úvodného dejstva vo vedení.

Domáci ožili

Od stavu 10:10 v 21. minúte sa však zverenci Slavka Golužu presadili zásluhou dvoch gólov Urbana a jedného presného zásahu Straňovského trikrát za sebou a viedli 13:10. S trojgólovým náskokom napokon odchádzali aj do šatní na polčasovú prestávku.

Úvod druhého dejstva ale patril domácim, ktorí sa sériou štyroch gólov v úvodných šiestich minútach dostali prvýkrát v zápase do vedenia (15:14). Domáci viditeľne ožili, brankár Vernarský zatvorili „bránu“ a súpera Vraňare trestali z rýchlych kontier.

Tatran najmä vďaka aktivite Lapajneho zabral a aj vďaka nemu sa štvorgólovou šnúrou dostali zelenobieli zo stavu 20:23 opäť do vedenia 24:23.

To už Košice dohrávali bez vylúčené Šišku, ktorý za úder práve do Lapajneho videl červenú, ale aj modrú kartu. Domáci však aj napriek tomu tromi gólmi zápas opäť otočili vo svoj prospech a v závere si už dvojgólové vedenie dokázali postrážiť.

Hlasy po zápase

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Po takom zápase ani nemá zmysel hovoriť o prípadných problémoch v mužstve. Veci, na ktoré sa mužstvo malo sústrediť v zápase, ako bolo bránenie pivota, ktorý nám dal desať gólov, behanie do protiútoku a tlak na súpera bez reakcie, vôbec nefungovalo. Premieňanie šancí bolo mizerné. Takýto výkon a takúto prehru si nemôžeme dovoliť.“

Miroslav Benický, generálny manažér Tatrana: „Výsledok je katastrofálny. Proti súperovi, ktorého sme porazili o 14 gólov, následne si dovolíme takýto kiks. Práve takéto zápasy sú o chcení a nasadení a pokiaľ mužstvo ako je Košice ukáže viac chcenia ako naše, tak je to alarmujúce. So všetkou úctou k súperovi, je to mužstvo, ktoré netrénuje v profesionálnych podmienkach, v akých trénujeme my."

„A ak hrávame vyrovnané partie s tímami z Európy a následne po prestávke, kde malo mužstvo možnosť dať sa dokopy, zregenerovať a oddýchnuť si a potom dobre odtrénovať, dopadne zápas takto, to je vskutku neakceptovateľné. Košiciam môžeme k víťazstvu iba športovo pogratulovať, ale mužstvo ako Tatran s profesionálnymi hráčmi, ktorých živobytím je hádzaná, si toto dovoliť nemôže.“

Martin Straňovský, kapitán Tatrana: „Gratulujem Košiciam. Takéto zápasy sa stávajú, ale ja si myslím, že v slovenskej lige by sme mali vyhrávať všetko, takže z našej strany určite veľké sklamanie. Nevychádzalo nám veľa vecí a nehrali sme dobre. Prišlo veľmi veľa ľudí, spravilo to svoje. Dostali nás pod tlak."

Fakty a štatistiky

Najbližšie sa hráči Tatrana Prešov predstavia v najvyššej domácej súťaži už v stredu 29. januára, keď o 18. hodine v domácej Tatran handball aréne duelom proti HKM Šaľa uzatvoria základnú časť súťaže.

Košice Crows – Tatran Prešov 27:25 (11:14)

  • Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Cvitkovič – Rábek 7/2, Lapajne 5, Rečičár, Cabezon 3/1, Urban 3, Hozman, Vučko, Straňovský 5, Fodorean, Michalka, Grzentič 1, Carapkin, Afanou-Gatine 1.
  • Najviac gólov súpera: Ľoch 10, Guzy 6, Pecha 4
  • 7-metrové hody: 2/2 – 3/3
  • vylúčenia: 6:1 + ČK: 55. Šiška (Košice)

V obrazoch si pozrite aj to, ako vyzerá zimná sezóna na Sigorde. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Obrazom: Zimná sezóna na Sigorde pri Prešove
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM