Ľubomír Hudačko Kultúra

Séria obrazov známych osobností boduje: Diela Prešovčana (27) vystavujú v najvyššie položenej galérii

V najvyššej položenej galérii v strednej Európe boduje umenie Prešovčana Dávida Labika (27). Kým svoje prvé diela vystavil v rodnom meste na Šariši, tentoraz ich môžu obdivovať v Galérii Encián.

Ilustračný obrázok k článku Séria obrazov známych osobností boduje: Diela Prešovčana (27) vystavujú v najvyššie položenej galérii
Zdroj: Dnes24.sk

Galéria Encián na Skalnatom plese hostí novú výstavu. Nesie názov PopArt na Skalnatom plese a jej autorom Dávid Labik (27). Uviedol to zakladateľ Tatranského okrášľovacieho spolku Patrik Kolesár.

Dávid Labik sa narodil v Prešove a k umeniu ako takému inklinoval už od detstva. "Svoje prvé obrazy vystavil začiatkom roku 2014 vo svojom rodnom meste Prešov,“ priblížil autora Kolesár. Mladý talentovaný výtvarník sa chopil tejto výzvy a vytvoril tak sériu obrazov známych osobností z filmu, hudobnej scény a postáv, ktoré sú ikonami dnešnej modernej doby.

„Sýtosť a intenzita farieb jeho obrazov oslovuje širokú verejnosť a jeho nákazlivé umenie si pomaly získava čoraz viac priaznivcov nielen vo svojom rodnom regióne,“ dodal Kolesár. Výstavu mladého autora môžu návštevníci Galérie Encián, ktorá je so svojou nadmorskou výškou 1751 metrov najvyššie položenou v strednej Európe, vidieť do konca septembra.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM